Tijdens de E3-presentatie van Nintendo liet het bedrijf prachtige games zien. Animal Crossing: New Horizons, Luigi’s Mansion 3 en The Legend of Zelda: Link’s Awakening om een paar voorbeelden te noemen. Games waar we helaas nog lang op moeten wachten. Tenminste, dat dachten we. Namens Nintendo mochten wij meekijken en zelfs een aantal van deze games spelen. Lees maar mee.

‘s Ochtendsvroeg werden wij, Alena en Wendela, in Utrecht verwacht. Nadat we aangemeld waren bij de lieve mensen van Nintendo en eventjes gewacht te hebben, werden wij naar een speciale zaal geleid waar we via een enorm bioscoopscherm de speciale gameplay keken van de game Astral Chain. Helaas mochten wij hiervan geen beeldmateriaal van maken, maar kijk hieronder deel 1 van de gameplay dat Nintendo tijdens de E3 Treehouse liet zien. Voor deel 2 klik hier.

Astral Chain

Eerste reachtie? Geweldig! Maar hé, wat wil je ook als je deze presentatie ziet op het grote doek, haha. Astral Chain is gemaakt door PlatinumGames (ook van de Bayonetta). Je speelt een personage die werkt voor de speciale politie-eenheid Neuron die vechten tegen mysterieuze, alien-achtige wezens die de wereld zijn binnengedrongen. De game speelt af in Ark, een multiculturele stad in de nabije toekomst. Hier verschijnen plotseling poorten naar andere dimensies waaruit vreemde wezen komen en mensen aanvallen en de boel vernietigen. De normale politie is niet voorbereid tegen zulke dreigingen dus vandaar Neuron.
Aan het begin van jouw avontuur maak je een mannelijke of vrouwelijke personage. Om deze wezens te stoppen is er een speciaal wapen ontwikkeld: de Legion. Hij zal jouw partner zijn gedurende de missies, hij is gekoppeld aan jou. Hij onderzoekt en vecht samen met jou.

Tijdens deze presentatie zien we dat wij op zoek moeten naar een persoon wie de brug heeft laten instorten, dit zien we via speciale beveiligingscamera’s. Met behulp van onze Legion door wat handige speurwerk (afluisteren bij de gewone politie en Red Matter onderzoeken) komen we erachter dat het geen persoon is maar een Chimera, een grote vijand. We nemen een sprongetje verder in het spel. We zijn op zoek naar een vrouwelijke voortvluchtige. Naast deze main quests kan je ook diverse side quests uitvoeren. Tijdens deze meerdere gevechten valt op dat er meerdere Legions zijn met verschillende gevechtsstijlen en vaardigheden. Deze kan je tijdens een gevecht wisselen, maar ook daar buiten om jouw onderzoek te bevorderen.
Dit is een actie, avonturengame die zeker hardcore gamers leuk zouden vinden. Astral Chain is vanaf 30 augustus verkrijgbaar exclusief voor de Nintendo Switch.

Luigi’s Mansion 3

Na deze 45 minuten durende presentatie mochten wij eindelijk zelf de games spelen. De eerste game die we speelden was Luigi’s Mansion 3 die dit jaar verschijnt. Voordat we met de demo konden starten, leerden we eerst de controls van de game. Voor wie al de eerdere Luigi’s Mansion games heeft gespeeld, zal dit snel oppakken. Let the game begin! Het doel van het spel is dat Luigi in een eng hotel op zoek gaat naar Mario en zijn vrienden. Luigi moet diverse kamers verkennen en puzzels oplossen om door te mogen. Dit met behulp van zijn oude vertrouwde rode stofzuiger om spoken te detecteren en spoken op te zuigen en Gooigi (geloof me, deze ga je nodig hebben) om moeilijke bereikbare plekken te komen. Na diverse kamers te hebben betreden sloten we de level af met een boss fight. En deze was moeilijker dan gedacht. Een spookachtige koning volledig geharnast rijdend op een paard door het colosseum waar tientallen spooktoeschouwers zitten en zich vermaken. Eng maar humoristisch.
Het verhaallijn en de graphics zien er geweldig uit. Ook de kleine details komen goed tot zijn recht. Luigi die overduidelijk bang is wanneer hij een kamer betreedt, buiten onweert of als er een spook verschijnt. Helaas is de releasedatum nog onbekend, maar Nintendo verzekerd dat de game dit jaar nog gaat verschijnen.

Pokémon Sword & Pokémon Shield

De volgende game waar we naar toe liepen was Pokémon Sword en Pokémon Shield. We zijn inmiddels bij de achtste generatie beland, dus we waren best benieuwd wat de game voor ons in petto heeft. In deze sessie moesten we de Gym Leader van Water bereiken en verslaan. Voordat we dat konden doen, moesten we eerst de Water Gym puzzel oplossen en diverse trainers verslaan. Een grote kamer vol met watervallen die je aan of uit moest schakelen met de juiste kleur.
De gym battle vindt plaats in een grote stadium waar honderden fans zitten te wachten voor een spectaculaire gevecht. Voor het eerst konden we live zien hoe Dynamax in zijn werking ging. Door deze nieuwe optie worden Pokémon 3 beurten lang in een gevecht groot en sterk.
Ik ben echt blij dat ze de traditionele gym battles terug hebben gebracht naar de game. Terug naar het begin. Tijdens deze demo hebben we alleen goed beeld gekregen over de gevechten, niet wat er buiten allemaal gebeurd. Waar ik bijvoorbeeld op gehoopt had was het verkennen van de Wild Area. In deze regio lopen Pokémon afhankelijk van het weer door de area heen.  We moeten nog eventjes wachten, maar Pokémon Sword en Pokémon Shield verschijnen op 15 november voor de Nintendo Switch.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

De game waar we naar uit hebben gekeken: The Legend of Zelda: Link’s Awakening. Een remake van originele game uit 1993 voor de Game Boy. Eerder spotten we een Link’s Awakening Amiibo die super schattig is. Ook deze zal op de releasedatum van de game verschijnen. Terug naar de game. Tijdens deze demo konden we de eerste 15 minuten van de game spelen. Een meisje vindt Link bewusteloos aangespoeld op het strand en neemt hem mee naar huis om te rusten. Hij wordt wakker, krijgt zijn schild terug van de vader en moet terug naar het strand om zijn zwaard terug te vinden. Vanaf hier begint het avontuur.
In deze kleurrijke cartoonstijl moet Link gevechten zien te overleven en dungeons betreden om weer koers naar huis zien te vinden. Ook moet je bijvoorbeeld puzzels oplossen om verder te kunnen komen. In dit 2D-game komen we personages tegen die niet uit The Legend of Zelda-series komen zoals Chain Chomp. Wat verder nieuw is aan de game is dat je minigames kan spelen zoals vissen, vlottentocht en grijphaakspel. De game en Amiibo is vanaf 20 september verkrijgbaar.

 

En nog veel meer games…

Na een lekker hapje en drankje gingen we nog twee andere games spelen. Volgend jaar vindt de Olympische Spelen in Tokio plaats, dus daarom speelden we samen een paar potjes Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020. We gingen surfen op de wilde golven, skateboarden en boogschieten. Je kan kiezen tussen meerdere speelstijlen door middel van de Joy-Con controller. Boogschieten is leuk met motion en in ieder hand een Joy-Con, waardoor je echt het gevoel krijgt dat je aan het boogschieten bent. Verder heeft de game niets vernieuwd ten opzichte van de eerdere series, behalve dat de game voor het eerst verschijnt voor de Nintendo Switch. De game is zeer leuk voor meerdere spelers en zeer geschikt voor kinderen. Naar verwachting zal de game november 2019 verschijnen.

Als laatste speelden we de game Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order. In dit actie- en RPG-spel speel je een bekende Marvel-personage zoals Captain Marvel, Iron Man en Spider-Man in een team van vier tegen Thanos en zijn handlangers om de Infinity Stones te vinden voordat hij chaos veroorzaakt. Je moet vechten, samenwerken en puzzels oplossen om verder te komen. Deze game is vanaf 19 juli verkrijgbaar.

Super Mario Kart racebaan!

Naast dit prachtige nieuws mogen we ook laten zien dat Nintendo samen met Mattel en Hotwheels een Super Mario Kart-speelgoedracebaan heeft ontwikkeld. De baan bevat diverse boosters om karts door te baan heen te slingeren. Super leuk voor kinderen, en volwassen natuurlijk.

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.