11 juni 2019 om 18.00 uur. De E3-presentatie van Nintendo. Het bedrijf achter enorme succesvolle games kondigde zijn showcase aan tijdens een wereldwijde Nintendo Direct-presentatie. Animal Crossing: New Horizons, Astral Chain, Dragon Quest, Mario & Sonic at the Olympic Games: Tokyo 2020… . Allemaal prachtige games waar we allemaal naar uit kunnen kijken. Maar Nintendo sloot de presentatie af met een teaser trailer aan, waarvan ik stijl achterover sloeg. Het vervolg op Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Tijdens de E3 vertelde Eiji Aonuma, de producer van Breath of the Wild, dat hij Hyrule opnieuw wilde bezoeken met een nieuw verhaallijn en gameplay.

De graphics, de duistere muziek… . Ah, Nintendo! Waarom doe je dit mij aan?! Er zijn zoveel vragen na het zien van de teaser, waar ik graag een antwoord op zou willen hebben:

  • Wat is het verhaallijn van deze sequel?
  • Is dat Ganondorf’s lichaam?
  • Wanneer komt deze game uit?
  • Enzovoorts…

Helaas weten we niet heel veel van deze sequel op Breath of the Wild, maar gelukkig hebben de teaser nog waar we eventueel speculaties uit kunnen halen. Ofwel de verborgen geheimen.
Laat ik als eerst beginnen met de enge, duistere muziek. Het lijkt net of de muziek achterstevoren wordt afgespeeld. Laat toevallig YouTuber Coyote Wild een video geüpload te hebben waarbij de audio andersom wordt afgespeeld, dus wellicht de juiste versie. Ik moet eerlijk zeggen: nu ik dit geluisterd heb, lijk ik net of ik een stem hoor. Luister maar.

Wat het is, het klinkt behoorlijk creepy. Maar hoor je iets? Verschillende mensen antwoorden op de reacties daaronder dat ze woorden herkennen als “Oh Zelda, oh please find the body”, of misschien “Oh Zelda, oh please find the boy”.  Of zelfs “For Hyrule” en “Help us”. Wat het ook is, er zit duidelijk een aanwijzing in. Sommigen zeggen zelfs dat ze de stem van Fi uit LoZ: Skyward Sword horen.
Sommigen refereren ook naar Twilight Princess. Deze game is ook behoorlijk duister, net zoals de teaser trailer. Maar de aanwijzing ligt voornamelijk bij de draaiende neon-groene lichtdraden dat in Twilight Princess voorkomt. De draden vormen een taal dat gerefereerd is naar de Gerudo’s. En Ganondorf is een Gerudo.

We kunnen tenslotte wel met zekerheid zeggen dat we allemaal de diepe hartkloppingen, bliksem, vogels en het gefluister horen. Na het zien van de teaser trailer dacht ik gelijk dat de game een duister randje kreeg. Maar na het horen van de reverse muziek denk ik zelfs dat ie nog duisterder gaat worden.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.