Zondag: tijd voor gadgets! Vandaag is het vaderdag! Wellicht heb jij je vader of man een mega-geeky cadeau gegeven, en wellicht met wat hulp uit onze vorige geeky tips? We hebben er op vaderdag zelf nog eentje voor je; kun je altijd voor volgend jaar alvast bestellen of natuurlijk voor jezelf! Vandaag: de Fizz Aracde desktop spelcomputer!

Wederom hebben we iets moois voor je uit de doos met gadgets gevist. Vandaag vertellen we je het verhaal van de Arcade Classics desktop arcade; ofwel een spelcomputer voor op je bureau. Denk je aan Arcade Classics dan denk je met name aan de iconische Konami games, noem er maar eens een paar op.

Vroeger (lees: heel lang geleden toen ik een jaar of 10 was) hadden we een flipperkast en een Pacman-arcade. Ja, heus! Fantastisch dat het was. Doet mij er meteen aan herinneren dat ik toch echt weer eens een tripje naar het flipperkast-museum moet gaan plannen.

Desktop Arcade dus… de verpakking verteld mij dat er maar liefst 200 games in dit kleine apparaatje zitten en dat de joystick beschikt over een 8 direction joystick control. What!? 200 games in 8-bit en een full colour screen om dat heerlijke ouderwetse gevoel naar boven te halen. De 200 games zijn verdeeld over 6 categorieën: schieten, actie, puzzel, sport, vechten en racen. Verveling lijkt dus haast onmogelijk met dit apparaatje dat nostalgie oproept en retro gaming mogelijk maakt. YES!

Tijd om het arcade-apparaat uit zijn huisje te halen! In het mooie doosje zit natuurlijk het apparaatje zelf, welke net wat groter is dan je hand. Deze console neemt in ieder geval niet enorm veel ruimte in en je kunt hem overal mee naartoe nemen. Verder zit er nog een minuscule handleiding in het doosje die onder andere aangeeft hoe je moet spelen en de batterijen die nodig zijn (3x AA-batterijen).

Wanneer je de batterijen hebt geplaatst en de switch naar ‘ON’ hebt geschakeld komt er meteen een nostalgisch geluid uit het apparaat. Het volume is gelukkig te regelen mocht je dit helemaal beu worden: zacht, middel, hard of helemaal uit. Verder zijn er een start button, reset button, 2 action buttons en een 8 direction key button tot je beschikking. Spelen maar! Wacht heel even, want je moet nog wel even het mooie stickertje verwijderen. Wat meteen opvalt is dat er toch bijzonder helder beeld te zien is.

Laten we eens gaan spelen. Met 200 games is er echt meer dan genoeg te beleven. Echter we gaan ze natuurlijk niet alle 200 voor je testen. Na het start-scherm kun je kiezen uit 6 categorieen: Action, Racing, Sport, Shooting, Fighting en Puzzle. Binnen de categorie ‘Action’ heb je de keuze uit maar liefst 79 titels, binnen de categorie ‘Racing’ uit 18 titels, ‘Sport’ uit 11 titels, ‘Shooting’ uit 46 titels, ‘Fighting’ uit 9 titels en ‘Puzzle’ uit 37 titels. Wat mij opviel is dat ik vrijwel geen enkele game kende; althans van naam dan. Allen zijn het simpele spelletjes waar toch een moeilijkheidselement in zit. Persoonlijke favoriet is het spelletje waar je een soort whack-a-mole moet spelen en waar je dus wanneer er een figuurtje uit het holletje kruipt op zijn hoofd moet slaan. Daarnaast heb je bijvoorbeeld een race-spelletje waarbij je enkel gas hoeft te geven en de obstakels dient te ontwijken. Easy toch? Zo valt er natuurlijk nog veel meer te ontdekken op dit kleine apparaatje waar je lekker zelf mee aan de slag kunt gaan en je favorieten uit kunt kiezen.

Alle begin is lastig en door de kleine ienieminie-paneeltjes is het vrij lastig spelen en dan heb ik nog makkelijk praten met mijn kleine handjes. Zo nu en dan haperen de knoppen ook, maar het gaat met deze mini-Arcade om het spelen en niet om het winnen. Aangezien ik van boxed spulletjes houd heb ik hem mooi teruggedaan in zijn doosje en pronkt hij op mijn kast tussen alle nerdie spulletjes als decoratie-item die af en toe fijn is om er bij te pakken.

Vroeger was alles beter! Deze desktop arcade is handzaam, zodat je hem even snel kunt pakken en weer wegzetten en ook ergens mee naartoe kunt nemen  en er is geen internetverbinding nodig, sjonge weet je nog van lang geleden? Leuk ding om zo nu en dan eens nostalgie op te snuiven en een half uurtje ongegeneerd oldschool te gaan zitten Arcade-gamen, wanneer je partner bijvoorbeeld de TV heeft toegeëigend of wanneer er sprake is van een stroomstoring of gewoon lazy in bed.

De Fizz Arcade desktop spelcomputer is hier te koop voor €27,95.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Ditverzinjeniet.nl. De website van Ditverzinjeniet.nl is gevuld met de meest originele cadeaus en gadgets voor iedere gelegenheid. Schroom niet om een kijkje op de website te nemen, maar pas op! je wordt hier behoorlijk hebberig van!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.