Bijna iedereen houdt wel van reizen en droomt over bestemmingen die we nog graag in ons leven zouden willen bezoeken. Zelf zou ik nog graag naar Moskou willen en Peru lijkt me ook heel erg mooi. Om lekker weg te dromen bij deze bestemmingen heb ik een hele leuke wanddecoratie, namelijk een wereldkaart.

Nu zijn er natuurlijk heel veel verschillende wereldkaarten op de markt, in verschillende kleuren en van verschillende materialen, dus de keuze is reuze. Je kunt kiezen voor canvas, aluminium, glas, een tuinposter of een foto op hout. Ik heb zelf gekozen voor een wereldkaart op hout, omdat de kaart dan wat meer karakter en uitstraling krijgt. Ik heb wel getwijfeld over glas of aluminium, glas is strak en modern en aluminium heeft een beetje een industriele uitstraling en dat past ook goed in mijn huis. Uiteindelijk beslist de plek waar je de wereldkaart op wil hangen eigenlijk ook van wat voor materiaal de kaart moet zijn. Was het de woonkamer geweest dan had ik voor aluminium gekozen, maar aangezien ik de kale muren van de gamekamer mooier wil maken en ik daar mooie houden bureaus heb staan is het een houten wereldkaart geworden.

Ik wilde al lange tijd een grote wereldkaart, om bij te kunnen houden waar ik geweest ben in de wereld en om toekomstige reizen te plannen, dit is ook een reden dat ik voor hout gekozen heb, hier kan ik namelijk vlaggetjes in prikken. Nu was materiaal kiezen een stuk makkelijker dan welke wereldkaart. Ga ik, als historicus, voor de historische wereldkaart, wil ik een realistische met kleuren zoals wij ze vinden in de wereldatlas, of wil ik juist opvallende kleuren. Of wil ik een trendy wereldkaart, bij een trendy wereldkaart kun je aparte designs verwachten. Een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld.  Bij trendy wereldkaarten gaat het om het ontwerp, niet om de informatie. Nu wil ik bijhouden waar ik geweest ben op de wereld en heb ik dus gekozen voor een geografische kaart, maar ben ik creatief geweest in de kleurenkeuze.

Zwart en rood! Ik vind het een erg mooie kleurencombinatie en vind het fijn dat het anders is dan wat je normaal ziet. Daarnaast is het een eye catcher en gezien dat mijn gamestoel ook zwart met rood is, past het erg goed bij het interieur. Er is zoveel keuze als het gaat om wereldkaarten dat deze trend in elk interieur toe te passen is. Naast wereldkaarten is er een andere soortgelijke wanddecoratie trend die we veel terug zien komen in de interieurbladen en woonprogramma’s: stadskaarten. Ben jij nou helemaal gek van een stad, misschien wel je eigen stad, dan is dat misschien meer voor jou. Stadskaarten zijn hippe en gedetailleerde weergaven van jouw favoriete steden.  Een zwart-witte weergave van de wijken van Amsterdam bijvoorbeeld. Voor nu hou ik het even bij mijn wereldkaart en droom ik nog even verder over een reis naar Peru!

Amber

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.