Wij gamers kunnen niet meer leven zonder internet, ik zou het zelfs een eerste levensbehoefte noemen (na eten en drinken natuurlijk), maar je weet pas echt hoeveel je het internet gebruikt als je het niet meer hebt! Het is dan ook erg belangrijk om een goede stabiele en betrouwbare verbinding te hebben! Je wil niet thuis komen van je werk met de vraag of het internet wel zal werken. Af en toe overstappen van provider kan erg voordelig zijn voor je , maar aan de andere kant moet je als het goed werkt er misschien vooral niet veranderen.

Als je Internet en TV wil heb je een aantal keuzes van verbinding. Het kan via de telefoonlijn, kabel of glasvezel. Nu is glasvezel bij veel mensen nog geen optie, maar telefoon en kabel vaak wel. Afhankelijk van wat voor snelheid je wil en waar je aansluiting zit kan je dan een keuze maken. Heb je een nieuw huis, of laat je een huis bouwen, dan heb je vaak alles in de meterkast en heb je meteen een mooie plek om kabels te trekken. Kom je in een wat ouder huis terecht, dan zitten vaak de telefoonaansluiting, voor onder andere internet en TV van KPN en de kabelaansluiting in tegenovergestelde hoeken van de woonkamer.

Voor de meeste gamers is gamen op WiFi geen optie. De meeste gamers zitten over het algemeen ook niet met de computer in de huiskamer te gamen, wat dus betekend dat er kabels getrokken moeten worden naar boven. Ik ben hierin geen uitzondering. Het eerste waar ik naar keek toen de koop van de woning rond was, was waar de aansluitingen zaten. Helaas waren er nog geen kabels getrokken naar boven en was dat meteen de eerste uitdaging. De aansluiting zit bij ons in de hoek van de woonkamer en er was geen manier, geen verwarmingsbuizen, om naar boven te gaan. We hebben er dus voor gekozen om een klein gaatje in het kozijn te boren, de kabel erdoorheen naar boven getrokken en daar idem dito. Voordeel is dat je geen kabels binnen hebt die je weg moet werken, wel moet je er voor zorgen dat je een goede kabel hebt die tegen weer en wind kan en dat je hem goed vastzet tegen je kozijn aan. Heb je wel verwarmingsbuizen naar boven lopen (en naar de goede kamer) dan is het over het algemeen vrij makkelijk om hem daarnaast naar boven te trekken, zou er geen ruimte zijn dan kan je altijd een gat ernaast boren. Gamen op WiFi is natuurlijk ook een optie, maar het is toch wel echt minder stabiel. Nu is het heel erg afhankelijk wat voor gamer je bent en hoe stabiel je internet moet zijn. Ik moet toegeven dat ik beneden op de PlayStation 4 gewoon op de wifi zit, behalve als ik een spel moet downloaden, dan pak ik de kabel er wel even bij, want zoveel geduld heb ik echt niet. Voor games die ik op mijn PC speel, wil ik wel echt bekabeld, aangezien in first person shooters je echt geen lag spikes wil hebben.  FPS drops kunnen het verschil zijn tussen een ronde winnen of verliezen en om veel frustraties te voorkomen begin ik er niet aan om dit op WiFi te doen.

TV kijken is iets wat steeds minder voorkomt bij mijn generatie. Het is niet alsof wij geen series of films kijken of dat we geen TV programma’s kijken. We kijken alleen steeds minder op de tijden die er voor staan. Terug kijken is iets wat ik veel doe of Netflix natuurlijk. TV kijken kan tegenwoordig ook net zo makkelijk via internet als via een TV kastje, maar toch heb ik nog wel een TV kastje bij mijn TV beneden staan. Sommige programma’s moet je toch echt gewoon live kijken en vooral sport is iets wat ik niet terug wil kijken, maar meteen op het moment. Denk aan voetbal of Formule 1. Qua TV programma’s wil ik Wie is de mol? altijd live kijken en andere programma’s waar spoilers mogelijk zijn.

Wat is jouw internet en TV gebruik? Heb jij nog een TV kastje of kijk je alleen nog via internet? Wie heeft nog meer kabels naar boven getrokken voor vast internet, of gamen jullie op WiFi?

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking.

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.