Onlangs bracht Paramount Pictures, de studio achter de film, de eerste trailer van Sonic the Hedgehog naar buiten. We konden voor het eerst zien hoe Sonic en de rest eruit zag. Maar al snel kreeg de trailer bakken vol met kritiek. Waarom? Sonic zag er niet uit volgens de vele fans.

Ik ken Sonic als een klein, vriendelijke, blauwe egel, die van punt A naar punt B in ongelofelijke snelheid rent. Wanneer de kwade Dr. Eggman weer probeert de wereld te veroveren, dan probeerde Sonic hem altijd uit te schakelen. Alleen of samen met zijn vrienden Tails en Knuckles. Toen er werd aangekondigd dat ook Sonic zijn eigen liveactionfilm kreeg, was ik heel benieuwd hoe hij eruit kwam te zien. Want dat moet je maar altijd afwachten. Net zoals bij de liveactionfilm Detective Pikachu, die verrassend was. Na maanden wachten werd de eerste trailer van Sonic the Hedgehog openbaar gemaakt voor het publiek.

Oké. Waar zal ik eens beginnen? Ik wist dat acteur Jim Carry de rol van Dr. Eggman ging spelen. Je ziet hem vaak in komische films spelen, omdat hij daar goed in is. Dus toen ik dat hoorde moest het bijna wel een actie-komedie gaan worden, waarin Dr. Eggman grappig moest zijn. In Sonic-games is hij dat helemaal niet. Dus daar was mijn eerste kritiekpunt. Maar die werd snel teniet gedaan, nadat ik zag hoe ze Sonic hadden gecreëerd. Man! Echt knetter slecht! Maar ik was duidelijk niet de enige…

Op internet barstte het van de kritiek over hoe de makers van de film Sonic gemaakt hebben. Het is zo erg zelfs dat ze besloten hebben om het uiterlijk van de personage aan te passen. Dit maakte regisseur Jeff Fowler op Twitter bekend:

“Thank you for the support. And the criticism. The message is loud and clear… you aren’t happy with the design & you want changes. It’s going to happen. Everyone at Paramount & Sega are fully committed to making this character the BEST he can be.”

Heel fijn dat ze dit gaan doen, maar waarom deden ze dit niet eerder? Had de trailer aan een groep Sonic-fans laten zien, want zij weten het beste hoe Sonic eruit moet zien. Nu is het wereldwijd bekend en heeft iedereen het slechte uiterlijk van deze blauwe egel gezien. En wanneer het eenmaal op internet is verschenen, levert het hilarische tekeningen op. Of sommige mensen gingen zelfs massaal een redesign maken:De fans krijgen wat ze willen en er wordt geluisterd naar onze kritiek. Ik ben blij dat ze het uiterlijk van Sonic the Hedgehog gaan aanpassen. Want kom op, zie de afbeelding hierboven (links: film, rechts: redesign). De rechter ziet er toch veel beter uit dan de linker?

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.