Met Moederdag om de hoek op 12 mei en Vaderdag een hoekje verder op 16 juni is het de hoogste tijd voor de beste cadeautips en dit keer testen we een Star Wars Darth Vader mok van Ditverzinjeniet.nl (cue The Imperial March).

Ik ben een Star Wars fan, maar ik ben ook gek op snuisterijtjes, dus een mok van Darth Vader leek me dan ook een perfect item om uit te proberen voor jullie. De mok zit in een saai doosje, dus hup uitpakken die handel. Hij zit op zich  mooi knus verpakt in zijn doosje, maar het is wel hopen dat de postbodes er voorzichtig mee doen, want er zat verder geen extra beschermlaagje omheen.  De mok komt glanzend zwart uit de verpakking met in mijn hoofd The Imperial March op de achtergrond.

Ik heb er meerdere keren verschillende drankjes uit gedronken, maar hij is natuurlijk vooral bedoeld voor warme dranken. Ik drink geen koffie, dus er heeft hete thee in mijn mok gezeten en ik moet zeggen dat hij wel erg wam wordt, maar dat is eigenlijk altijd zo met keramiek. De mok is ook niet heel dik, zoals je op de foto’s kunt zien, dus de temperatuur loopt aardig op. Even lekker warm in je handen houden is er dus niet echt bij, maar daar is de vorm dan ook niet naar. De mok ligt voor mij niet echt lekker in de hand, ik vind hem wat zwaar, maar ik giet hem dan ook wel helemaal vol met thee (er gaat zo’n 400 milliliter in). Ik had al mijn vingers nodig om hem lekker te kunnen dragen, maar vond het oor nog wat te smal. Ik vroeg daarom mijn man ook even wat hij ervan vond, voor hem was het wel okay om vast te houden, maar inderdaad best zwaar (mijn zoon vond het overigens ook heel cool om er uit te drinken).

Nu wilde ik ook even kijken hoe de mok met koude drankjes is, dus er heeft ook nog bier en melk in gezeten (tussendoor wel omgespoeld natuurlijk, brrr vieze combi). Ook voor koude drankjes is de mok prima en dan heb je natuurlijk ook geen last van hete handjes. Wat wel een dingetje is, is het afwassen. De mok is van binnen niet egaal gevormd en heeft dus erg onhandige vormen als je er melk in hebt gehad, gelijk even omspoelen na gebruik dus. In de vaatwasser raad ik niet aan, want keramiek kan niet altijd in de vaatwasser en het zou zonde zijn als de mok het niet overleeft. Druppels drogen wel zichtbaar op, op de glanzend zwarte buitenkant, dus even goed nadrogen met een theedoek en hij kan er weer tegenaan!

De mok is misschien niet heel praktisch, maar het is wel een superleuk cadeau voor een Star Wars fan en staat ook gewoon leuk in de kast. Je kunt de mok al voor €11,95 kopen op ditverzinjeniet.nl en dat is toch een kopje, uuuhhh koopje, als je het cadeau wil doen? Maar trouwens ook als je jezelf gewoon een geeky cadeau wil doen voor op kantoor of thuis, en may the force be with you.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Ditverzinjeniet.nl. De website van Ditverzinjeniet.nl is gevuld met de meest originele cadeaus en gadgets voor iedere gelegenheid. Schroom niet om een kijkje op de website te nemen, maar pas op! je wordt hier behoorlijk hebberig van!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.