Het is zo  ver! Het moment waar we bijna 2 jaar op gewacht hebben: het laatste seizoen van Game Of Thrones. Zes afleveringen en daarna is het over. Wat moeten we na Game Of Thrones? The Final Winter is nu echt Coming! Heb jij hem al gezien?


14 april gaat het laatste seizoen in Amerika van start. Hier in ons kikkerlandje konden we op 15 april bij Ziggo Movies en Series XL aan de strijd beginnen.

Nog maar zes afleveringen tot het moment dat “het spel” uitgespeeld is.
Gelukkig kunnen we ons opmaken voor heuse mini-films, want de afleveringen duren tussen de 54 en 82 minuten. Het beloofd één en al spektakel te worden en kan de meest bizarre aflevering, namelijk de ‘Red Wedding’ overtroffen worden in bizarheid? Of de – mijn ogen – beste aflevering ‘Hardhome’ uit seizoen 5.

Wat wordt het lot van Cersei, Jaimie, en Tyrion Lannister, Danaerys Targaryan en haar overgebleven draken, Jon Snow, The Nights Watch, The Night King en natuurlijk de overgebleven Starks? Wie zal de battles niet overleven? Wie komt er om de ijzeren troon? Bereid je voor op de grootste veldslag die ooit op televisie te zien is geweest!

Na de laatste aflevering *snik* is het bij Ziggo gelukkig nog niet over, want op 26 mei kun je echt afscheid nemen van al je geliefde karakters met de documentaire ‘Game Of Thrones – The Last Watch’ en deze zal twee uur lang duren.

Ter voorbereiding geef ik als tip (wanneer je een van de weinige bent die nog niet heeft gekeken uiteraard) bekijk nog even de laatste aflevering van seizoen 7 om er weer lekker in te komen. Speel ook zeker de Quest for the Throne en mocht je nog vragen hebben over de serie kun je die hier allemaal stellen. In het Game of Thrones woordenboek kun je allerlei termen nogmaals lezen.

Bekijk de officiële ijzingwekkende, enorm spannende teaser hier:

En de officiële trailer is er natuurlijk ook waarin alle helden en vijanden aan bod komen:

Één ding is zeker: na 26 mei val ik in een groot dal, maar wellicht troost ik mij met de gedachte dat er diverse sequels komen. Hoewel… er is niets dat kan tippen aan het origineel.

Rest ons nog één vraag: wie wint het spel en eindigt op de Iron Throne? Ik zet persoonlijk mijn pegels in op Jon Snow. Vanaf 15 april bij Ziggo on Demand! Cancel al je afspreken de komende maandagen is er maar één ding belangrijk: Game Of Thrones Kijken!!!

© HBO
© Game Of Thrones

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.