Dit jaar wordt mijn dochtertje 7. De clichés zijn waar, de tijd gaat zo ontzettend snel. En ze wordt zo groot. Ze gaat steeds meer voorkeuren krijgen voor dingen die ze leuk vindt. Onder andere Minecraft.

Vorig jaar kochten we Minecraft voor haar op de iPad. Ik wilde het haar laten proberen. Ze is dol op gamen op de tablet. Maar het was nog te moeilijk. Gelukkig was het geen gek duur spel. Pasgeleden waren we op een verjaardag. Een ouder kindje legde haar uit hoe het spel werkte. Trots dat ze was! Ze wist hoe ze steen en andere spulletjes kon verzamelen.

Afgelopen week zat ze te spelen. “Mama kom eens kijken!”. Ik ga naast haar op de bank zitten en zie haar Minecraft spelen. Ze is zo trots. Ze heeft zelf een huis gebouwd. Geen villa maar wel echt een huis! Daarna loopt ze verder in het spel en laat me haar gigantisch hoge toren zien. “Zelf gemaakt”. Zegt ze.

Wat is ze enorm trots. En ik, ik ook. Ik vraag me even kort af of ik trots moet zijn op het feit dat mijn dochter games speelt. Maar denk dan waarom niet! Het hoort erbij en ze vindt het leuk. We hebben wel een timer staan dat ze na een uurtje moet stoppen. Ik vind het buiten spelen ook wel erg belangrijk. Pasgeleden waren we buiten en ik hoorde haar praten met een kindje uit de buurt. Die speelde ook Minecraft. Zo grappig om dat terug te horen.

We hebben het volgende verzoek al liggen. Fornite wil ze graag gaan spelen. Ik vind haar met haar 7 jaar nog te jong. Ik ken het spel niet. Misschien moet ik zelf maar eens gaan proberen. Spelen jullie kinderen dit spel? En op welke leeftijd is geschikt om dit te spelen?

Witchy

About Witchy

Getrouwd met Mike en mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Ninendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 . Via de MMORPG WoW heeft ze haar man Mike ontmoet.

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.