We gaan even terug naar het jaar 1999. Het jaar toen de game Crash Team Racing voor op de PlayStation verscheen. Een racing-game waar personages uit de Crash Bandicoot-franchise samenkomen om tegen elkaar te strijden voor de eerste plaats. Nu, 20 jaar later, wordt er van deze game een remaster gemaakt met exclusieve content van de opvolger Crash Nitro Kart (2003).

Een van de vele spellen die ik ook te vaak gespeeld heb: Crash Team Racing. Toen gespeeld op de eerste PlayStation in 1999, dat alweer 20 jaar geleden is. Phoe, wat gaat de tijd snel voorbij. Jaren later was de game ook speelbaar op de PlayStation Portable (PSP). En ja, ook op deze platform heb ik te vaak gespeeld. En nu kan ik binnenkort op de hedendaagse platformen spelen. Ik kan niet wachten.

Zoals ik al zei: Crash Team Racing Nitro-Fueled is een remaster van de game uit 1999 met inclusieve content van Crash Nitro Kart, de opvolger uit 2003. De eerste race-game is toen gemaakt door Naughty Dog en Crash Nitro Kart door Vicarious Visions (beter bekend van Skylanders en remaster van Crash Bandicoot N. Sane Trilogy). Van oorsprong staat de developer Naughty Dog bekend om de hele Crash Bandicoot-franchise. Maar dat was vroeger. Tegenwoordig focust het bedrijf alleen maar op Uncharted. Gelukkig maakt de developer Beenox, die onder Activision publiceert, een remaster van deze geweldige racing game. Op verzoek van de  fans. Deze game werd aangekondigd tijdens The Game Awards in december 2018.

Crash Team Racing Nitro-Fueled is een racing game waar de speler één van de vele personages speelt uit de Crash Bandicoot wereld. De racer kan door middel van de analoge stick en knoppen de kart sturen, remmen, omkeren, springen, boosten en items gebruiken. Tijdens de race vind je twee verschillende houten boxen. De ‘?’-box bevat items die je zelf kan gebruiken of wapens om af te vuren op je tegenstanders. De andere box is een Fruit Crate en daar zit Wumpa Fruit in. Deze verhoogt de snelheid van de speler of kracht van de wapens. Daarnaast bevat de game een manoeuvre waardoor je meer snelheid kan maken en de bochten scherper kan nemen. Door de juiste knoppencombinatie maak je een sliding waardoor jouw Turbo Boost Meter gaat lopen. Bij het juiste moment van los laten ontvangt je een speed boost. Ben je te laat met reageren dan veroorzaak je een spin-out.

Ondanks dat de game een story mode heeft, gaat de focus niet daarnaar toe. De focus ligt echt op het racen. Het spel bevat diverse modes, zoals Battle waar je tegen twee of meerdere spelers tegen vecht. In Time Trial race je zo snel mogelijk door de track heen om de beste tijd neer te zetten. Een van de leukste modes in de game vind ik (nog steeds) Adventure mode. In deze single player mode race je door diverse tracks in bijbehorende werelden en bemachtig je zoveel mogelijk, onder andere, gouden trofeeën, relikwieën en CTR-munten. Hoe meer races je wint, hoe meer tracks er beschikbaar komen. Heb je in een wereld alle vier de races gewonnen, dan rijd je naar de ‘Boss Garage’ toe om tegen de Boss te racen. En geloof me, deze verlopen niet eerlijk.  Daarnaast bevat de remaster een online modus waar je tegen andere spelers over de hele wereld racet.

In de game uit 1999 kon je kiezen uit een van de 8 beschikbare personages waarmee je racet. De rest moest je unlocken door diverse game modes te behalen. De bad guy uit Crash Team Racing Nitros Oxide zal speelbaar zijn in Crash Team Racing Nitro-Fueled. Dus kan ik hieruit concluderen dat de verhaallijn in de remaster toch anders zal zijn, vooral omdat het content bevat uit Crash Nitro Kart?

De graphics zijn stevig onder handen genomen in de remaster. Alles is goed gedetailleerd tot in de kleinste details, maar nog wel in de stijl van Crash Bandicoot. Lekker kleurrijk en nostalgisch. Spelers van toen en nu zullen dit zeker waarderen. Wat ik ook geweldig vond naast het racen was de muziek. Elke track heeft zijn eigen muziekstijl waar je helemaal in werd gezogen. Ik ben wel benieuwd in hoeverre ze dat gaan veranderen. Tot die tijd wacht ik geduldig af totdat deze game verkrijgbaar is.

Crash Team Racing Nitro-Fueled zal op 21 juni verschijnen op de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.