Wij (Linda, Wendy & Patricia) hebben elk een Hydro Flask mogen testen. Een Hydro Flask is een beker of flesje die je koele drankjes koel moet houden en warme drankjes juist warm. Super handig voor onderweg of voor achter de PC als je geen zin hebt om op te staan om drinken te halen, herkenbaar? Wij hebben onze bevindingen gedaan en willen deze graag met jullie delen.

Hydro Flask is in 2009 opgericht in Bend, Oregon en specialiseert zich in dubbelwandige isolatieflessen. Koude dranken blijven tot 24 uur ijskoud en warme dranken blijven tot 12 uur stomend warm. Fans over de hele wereld waarderen de Hydro Flask-flessen, ze hebben de afgelopen 10 jaar ook zeker niet stil gezeten. Inmiddels verkoopt het bedrijf nu meer dan 100 producten in vier verschillende categorieën: hydratatie, koffie, bier en eten. Van geïsoleerde caps tot de lichtste flessen.

Het is nog best lastig om een geschikte fles te vinden die je drinken juist koel of warm moet houden. En dan ook voor een langere periode en als je dan toch een wensenlijstje door wilt geven dan moet hij ook enigszins tegen een stootje kunnen en makkelijk in het gebruik zijn. Linda, Wendy & Patricia hebben elk een variant van de Hydro Flask mogen proberen, maar welke hebben zij getest? Wat vinden ze van het geteste product?

Linda heeft de Hydro Flask Standard Bottle mogen proberen.
Kleur: Black, White, Graphite, Cobalt, Pacific, Mint, Lemon, Olive, Frost, Watermelon, Lilac, Jade
Richtprijs: €29,95
Volume: 532 ml

Wendy heeft de Hydro Flask Coffee Mug geprobeerd.
Kleur: Zwart, Pacific, Olive, Watermelon, Stone
Richtprijs: €29,95
Volume: 355 ml

Patricia heeft de Hydro Flask Coffee getest.
Kleur: Black, White, Graphite, Cobalt, Pacific, Lemon, Olive, Frost, Watermelon
Richtprijs: €21,95
Volume: 354 ml

Voor alle geteste Hydro Flasks telt dat ze warme dranken warm moeten houden en koude drankjes koel, onder warme dranken verstaan wij koffie of thee maar ook een heet sopeje zou mogelijk zijn of warme chocomelk. Want ondanks dat er Coffee op staat kan je er ook gerust iets anders warms in doen. Onder koude dranken kan je van alles verstaan, wij hebben voornamelijk water gebruikt maar een scheutje limonade kan er ook best in.

Linda:
Ik geef toe, ik heb in het verleden vaker drinkflessen geprobeerd die handig zouden zijn voor onderweg. Echter na een tijdje bleven ze toch weer in de kast staan, mede doordat de dranken niet lang warm bleven of het tegenovergestelde: koel. Volledig gevuld kun je twee standaard koppen thee, water, koffie of zelfs soep uit de fles halen. Wat mij betreft genoeg voor onderweg of vanachter de PC. Ik doe hier gemiddeld zo’n 2 à 3 uur mee. Wanneer er een warme of koude drank in zit voel je dit vrijwel niet aan de buitenkant van de fles. Dan kun je wel eens vergeten dat er gloeiend heet water in zit.


Het is fijn dat je geen plastic smaak in je mond hebt wanneer je direct uit de Flask aan het drinken bent. De dop zit goed dicht en is makkelijk draaibaar (en echt dicht!). Dit in tegenstelling tot de lekkende flessen die ik in het verleden gehad heb. De opening van de Flask is groot genoeg om een theezakje in te proppen of eventueel ijsklontjes om je drankje nog langer koel te houden.
Wanneer je direct uit de Flask drinkt en een beetje onhandig bent kan het zomaar voorkomen dat je per ongeluk wat morst. Dus voorzichtig drinken of met een beker erbij. De fles gemaakt van Stainless Steel, hij voelt niet heel zwaar aan en dat is toch een pluspunt als je hem regelmatig mee wilt zeulen en in mijn geval heb ik dat vrijwel dagelijks gedaan en was het een heuse eye-catcher op mijn bureau. Een kleurtje waar je echt vrolijk van wordt – watermelon-roze in mijn geval.

Beeld: Hydro Flask

Warm: Het etiket op de fles geeft aan dat heet water tot wel 12 uur heet blijft. Ik geef toe dat toen ik hem na 6 en 8 uur opende de stoom er nog flink vanaf kwam. Na bijna 13,5 uur hij niet meer zo stomend als in het begin, maar nog wel echt goed heet met nog wat stoom. Ik ben hier eerlijk gezegd over verbaasd dat deze Flask dit kan. Bizar! Tip: laat je gekookte water eerst 5 minuutjes afkoelen waardoor je onderweg ook ready-to-drink-thee hebt. De bijgeleverde gebruiksaanwijzing geeft aan heet water tot max 90 graden in de Flask te doen en kokend water is toch 100 graden.

Koud: Op het etiket staat dat koud water tot 24 uur ijskoud moeten blijven. En jawel hoor, na 24 uur heb je nog steeds een verfrissend koele drank.

Wendy:
Ik geloof dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om van elke reis naar de natuur een ontsnapping van alledaagse te maken. Ik heb één van deze prachtige producten mogen testen, de Hydro Flask Coffee beker. De buitenkant van deze beker is gemaakt van een comfortabele grip, door het gebruik van speciale poeder-achtige coating. Het voelt rubberachtig, toch zacht en aangenaam. Dit trekt ook door naar de handvat waardoor ik goed grip heb om te kunnen drinken.

Warm:’s Ochtends op een werkdag vind ik het heerlijk om de dag te starten met een heerlijk kopje thee op het werk. Als ik het druk heb en realiseer dat ik nog thee heb, besef ik dat ik al veel te laat ben met drinken. Mijn heerlijk kopje thee is inmiddels slappe ijsthee geworden. In een gewone mok is een warme drank al binnen halfuur koud. Maar in deze Hydro Flask met bijgeleverde deksel, waar je uit kan drinken maar niet kan sluiten ten opzichte van een thermosfles, is mijn thee zelfs na een half uur nog lekker warm. En zelfs langer, zelfs al heb ik de deksel er niet op zitten. Wanneer ik de deksel wel erop heb gezet, blijft mijn thee nog aangenaam warm.

Koud:‘s Middags switch ik vaak over naar koud water. Dus ik ben wel erg benieuwd hoe koud mijn koud water blijft. Helaas heb ik geen ijsklontjes om het water echt koud te houden, dus ik heb een avond van tevoren een lege fles gevuld met water en deze in de koelkast gezet. De volgende dag heb ik mijn Hydro Flask coffee beker gevuld, deksel erop en ik ben aan de slag gegaan. Na een tijdje had ik wel behoefte aan een slokje water en besefte dat mijn water nog behoorlijk koel was na een uur. Dit vind ik erg fijn aangezien we langzamerhand naar het warme weer toegaan. Echt heel fijn.

Helaas blijft mijn thee en koud water niet lang warm of koud, omdat de deksel twee gaatjes bevat en deze niet dicht kunnen. Ik vind dit niet vervelend, maar ik zal deze niet gebruiken tijdens mijn reis naar werk of terug. Ik gebruik hem liever op het werk of thuis zodat ik ten alle tijden eruit kan drinken. Maar ik ben aangenaam verrast hoe lang mijn drank koel of warm blijft. Veel beter dan een standaard beker.

Patricia:
Ik mocht deze knalroze ‘Watermelon kleur’ Hydro Flask testen. Ik ben vaak te lui om nieuw drinken te pakken als ik aan het gamen ben. Soms zet ik een pak drinken neer, maar dat koelt dan weer te snel af. Dus de Hydro Flask is op dit gebied een uitkomst maar je kan hem voor nog veel meer dingen gebruiken dan alleen tijdens het gamen.


Door de makkelijke drink dop, klepje open en drinken maar, kan je hem zo in je tas stoppen en genieten van een drankje. Inmiddels gaat mijn Hydro Flask mee met mijn dochter. Ze heeft hem in beslag genomen en drink er graag uit op school of tijdens de dansles. Daarentegen nemen we hem ook graag mee als we onderweg zijn, scheelt weer ergens een drankje kopen.

Warm: Natuurlijk moet er getest worden of het water ook echt warm blijft. Ik als rasechte ontdekker heb het zwaar moeten verduren! Nadat ik heet water in de Hydro Flask had gedaan ging ik na enkele uren voelen of het nog wel warm was. Bij de meeste thermosfles-achtige producten is dat niet zo, dus toen ik mijn vinger in het water had, brandde dat behoorlijk. Test geslaagd! Het water blijft echt heet. Het koelt in de loop van de tijd wel af maar dat duurt best lang!

Koud: Een schooldag was voor ons een handige situatie om de Hydro Flask te testen. Mijn dochter (7 jaar) kan de klep om te drinken makkelijk zelf open maken en mocht hem een dagje mee. In de ochtend (8 uur) koud water uit de kraan in de Flask gedaan. De pauzes op school zijn rond half 10/10 uur en ze blijft tussen de middag over. Na schooltijd kon ik het pas weer checken of het koel was gebleven en verhip, dat was ook nog zo!

Het schoonmaken is ook makkelijk. De dop, het drinkdeel, mag gewoon in de vaatwasser. Verder maak je de fles schoon met een beetje afwasmiddel en heet water. De dop kan je ook gerust op die manier schoonmaken.

Overall
Wat ik zelf als moeder nog belangrijk vind aan producten die ik gebruik voor mezelf maar ook zeker voor mijn kinderen is dat ze BPA vrij zijn. De flessen van Hydro Flask zijn van hoogwaardig RVS materiaal gemaakt en liggen prettig in de hand. Ze lekker niet en houden je warme dranken echt warm en koude dranken echt koud! Hij is misschien wat aan de prijzige kant maar als je al meerdere bekers hebt gekocht die hun belofte niet waarmaken dan ben je bijna net zo duur uit en heb je in elk geval een kwaliteitsproduct in handen! Is je fles aan vervanging toe dan is het goed om te weten dat ze recyclebaar zijn, nog milieubewust ook!

Voor meer informatie over de Hydro Flask verwijzen wij je graag door naar de website Hydro Flask. Je kan de producten ook kopen via Bol.com en Bever.nl.

Dit artikel is middels een samenwerking ontstaan.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.