Reggie Fils-Aime, hoofd van Nintendo van Amerika, gaat met pensioen na 15 trouwe jaren bij Nintendo. Vanaf 15 april geeft hij het stokje door aan (wat een toepasselijke naam ook) Doug Bowser, die verantwoordelijk was voor de marketing.

Ondanks dat Reggie Filns-Aime al 15 jaar voor Nintendo werkt, was hij bijna 13 jaar de president van Nintendo Amerika. Ongelofelijk hoe lang en hoe goed hij dit heeft gedaan. Hij heeft vele belangrijke momenten meegemaakt tijdens zijn trouwe jaren. Lancering van Nintendo-hardware zoals de Nintendo Wii en Nintendo Switch twee jaar geleden. Altijd aanwezig bij de jaarlijkse E3 gameconventie en ging altijd trouw in gesprek en op de foto met Nintendo-fans. Daarnaast is hij ongelofelijk bekend geworden op internet door zijn hilarische memes. Een van de meest bekende is toch wel: “My body is ready”. Hij was een icoon en een goede leider.

Maar er staat al een opvolger te wachten die zijn plaats maar al te graag wil overnemen. Doug Bowser (jaja, zo heet hij) is hoofd van marketing. Ook hij is regelmatig te zien op evenementen en gameconventies. Dus ik verwacht ook dat hij net zo goed gaat doen wat Reggie Fils-Aime in de afgelopen 15 jaar voor elkaar heeft gekregen.
Vlak na de aankondiging verscheen deze foto van Doug Bowser op Twitter. Zie jij hem al. Haha!

Bron afbeelding: Twitter.com

De reactie van Shuntaro Furukawa, president van Nintendo Co. Ltd.:

 “I really appreciate everything Reggie has done for Nintendo. Inside and outside our company, Reggie is known as an exceptional leader. We are grateful that he is leaving the business in good shape with strong momentum. While we will miss him and we wish him the very best in his retirement, we are also pleased to have such an able successor ready to step into that role. Doug Bowser and the rest of the team will ensure a seamless transition and continued momentum for Nintendo.”

Ik had dit  ook niet verwacht dat Reggie Fils-Aime nu al met pensioen zou gaan. Hoewel hij 57 jaar is, is de game-industrie een keiharde wereld. Maar ja, je kan beter stoppen op je hoogte punt. Wij bedanken hem voor al die mooie en prachtige jaren voor wat hij allemaal gedaan heeft voor Nintendo en de fans en wensen hem het allermooiste met wat de toekomst voor hem brengt. Reggie, bedankt!

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.