Na de release van Super Smash Bros. Ultimate is Amiibo weer populair. Er zijn al ruim honderd van deze standbeeldjes gemaakt en dan heb ik de Animal Crossing Amiibo kaarten nog niet eens meegerekend. Maar ja, welke zijn nu de meest zeldzaam? Heb jij enig idee?

De eerste Amiibo’s zijn in november 2014 verschenen, gelijk met de release van Super Smash Bros. for Wii U en Super Smash Bros. for 3DS. De eerste serie Amiibo’s waren personages uit de genoemde games, zoals Mario, Kirby en Pikachu. De tweede en derde serie kwamen in december 2014 en januari 2015 uit. Nintendo heeft niet stil gestaan gedurende de jaren. In totaal zijn er meer dan 150 beeldjes verkrijgbaar, exclusief de kaartcollectie van Animal Crossing.
Deze beeldjes zijn in eerst instantie gemaakt voor de twee consoles, maar zijn nu ook te gebruiken voor de Nintendo Switch. Ze hebben dezelfde functie als de beeldjes van Skylanders en Disney Infinity: extra’s geven in de ondersteunende game en data overzetten.

Ik ben op zich wel benieuwd welke Amiibo’s erg populair zijn onder de fans, want ook ik verzamel ze. Niet allemaal hoor, maar alleen de leukste en degene die in-game extra’s geven. Hoewel de populariteit per week (en zelfs per dag) kan verschillen, heb ik een onderzoekje gevonden van de meest zeldzame Amiibo’s wereldwijd. Hier heb ik een top 10 van gemaakt. Er zitten combipacks bij, maar die neem ik niet mee. We beginnen eerst met nummer 10:

Naam Amiibo: Release datum: Geschatte waarde (in $):
10. Marth november 2014 46 dollar
9. Mario (Silver Edition) mei 2015 48 dollar
8. Ike december 2014 50 dollar
7. Kirby november 2014 50 dollar
6. Mario november 2014 55 dollar

5. Zelda december 2014 56 dollar
4. Poochy februari 2017 60 dollar
3. Mario (Gold Edition) maart 2015 74 dollar
2. Link (Ocarina of Time) december 2016 95 dollar
1. Link (Skyward Sword) juni 2017 97 dollar

Bron onderzoek: thegamer.com (lees hier de top 30 lijst)

Pff! Niet  te geloven dat nummer 1 Link uit de Skyward Sword-serie minstens 97 dollar op kan brengen. Het gemiddelde prijs van een Amiibo ligt in Amerika tussen 13 en 20 dollar. Omgerekend is dat 11 en 17 euro, dat is een gemiddelde prijs voor een Amiibo voor in Nederland.
Heb ik Amiibo’s die in dit lijstje voorkomen. JA! Ik heb Zelda, Mario, Kirby en Mario (Silver Edition). Dus mocht ik deze willen verkopen (met hoes en al) dan maak ik hier zeker winst op. Maar ik verkoop ze niet, want ik vind het leuk om ze te sparen.

Ik heb geen idee welke Amiibo in Nederland zeldzaam is en waar men veel geld voor zou willen betalen. Als ik zo snel kijk op Marktplaats dan zie ik gelukkig geen achterlijke prijzen staan, behalve bij sets en meerdere afname. Dus hier valt het relatief mee.

Lees hier op de Nintendo-website voor de huidige figurenoverzicht.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

One Comment on “De top 10 meest zeldzame Amiibo’s”

  1. Sorry maar oik denk dat het niet klopt er is een golden mega man en een boxboy amiibo en die zijn de zeldzaamste denk ik of de mega yarn yoshi die is ook kei zeldzaam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.