De game Garage: Bad Trip van Indie Game Developer Tiny Build is met recht een Bad Trip te noemen. Nee, niet omdat de game slecht is, maar je ontwaakt in een kofferbak en de wereld om je heen staat in vlammen. Lees snel verder wat ik van deze topdown shooter vond. Spetters overal
Deze game is geïnspireerd op de tijd dat ik nog via een VHS Disney films keek op een dikke beeldbuis, en nee dan bedoel ik niet een groot scherm maar letterlijk dikke tv met een flinke kont. In de tijd zeg maar dat ouders het niet erg vonden dat je als kind bloederige games speelde, want het waren slechts pixels op een scherm. Dit excuus kan je ook zeker voor deze game gebruiken, want hoewel er flink wat bloed en zombiezuur spettert, ziet het er niet zo eng uit. Deze stijl is ook echt zeker iets wat in het afgelopen jaar steeds meer terug te vinden is. Met series als Stranger Things en Ash vs Evil Dead is deze game een zeer welkome aanvulling binnen de Indie Games. Ik kan deze stijl zeker wel waarderen, misschien wel, omdat ik opgegroeid ben met dit soort games en dan ook regelmatig heel wat pixels over het scherm heb laten vliegen. Zo ook binnen Garage: Bad Trip heb ik op verschillende manieren gniffelend wat vijanden laten uiteenspatten… verder ben ik echt niet creepy of zo hoor!

Zombie’s schieten
In het begin van de game ben je eerst nog een beetje verward je weg aan het vinden in de verwoeste wereld. Je krijgt hier en daar al wat aanwijzingen van wat er aan de hand is. Je schopt wat dozen kapot en een rat valt je aan. Met een vakkundig gemikte trap spat de rat na twee keer uiteen en kan jij rustig verder. Dit is slechts een klein voorproefje van wat jij tegen gaat komen binnen deze game. Je verzamelt verschillende wapens bij elkaar en moet hier soms voor bouwen. Ieder wapen heeft zijn eigen functie binnen de game. Het is aan jou de taak om te ontdekken welk wapen je nodig hebt om voorbij de verschillende uitdagingen te komen. Ik heb regelmatig -What The Fudge- geroepen terwijl ik gewoon rustig mijn weg aan het verkennen was binnen de game. Je komt verschillende zombie’s tegen, de standaard rustige zombie, maar ook de super snelle zombies die al gillend op je af komen sprinten. Dat is dan toch echt even schrikken en hopen dat je bijl zijn werk goed doet. Deze game zou geen shooter zijn, als je niet verschillende wapens zou kunnen verzamelen, zp was ik al snel blij met mijn gevonden shotgun.Uitdagend en verrassend

De controls van deze game zijn even wennen, maar gelukkig kan je deze eventueel aanpassen zodat het voor jou logisch werkt. Het spel is ondanks dat je veel health kits, ammo en eten kan vinden nog best uitdagend te noemen. De vijanden doemen vaak op vanuit het niets en die ratten zijn vooral nog best snel. Daarnaast zijn er ook in je omgeving gevaren te vinden in de vorm van vuur waar je in kan vallen. Binnen deze game zijn er ook verschillende levels/ruimtes verstopt je gaat dus echt op een ontdekkingsreis. Één van de ontdekkingsreizen brengt je naar een soort neon trip level, dus er zit wel afwisseling in. Het zijn dit soort veranderingen binnen de game die ervoor zorgen dat het niet te eentonig wordt. Een level duurt ook niet heel erg lang, wat dus betekend dat je de game gerust even tussendoor kan spelen.

Sam’s oordeel:
Garage: Bad Trip is een leuke topdown shooter die mij wel voor een aantal uur kan vermaken. Zeker voor de retro gamers is het een aanrader. De game zit goed in elkaar en zorgt ervoor dat je even lekker wat zombies neer kan knallen. Grappige elementjes in de game zijn de random briefjes die er liggen, naast informatie over het verhaal vind je hier ook de credits van de makers.

+ Retro pixel stijl
+ Uitdagende en verrassende vijanden
+ Verschillende levels
– Controls zijn even wennen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.