Ik heb me altijd al meer willen verdiepen in de wereld van Total War, want de games zien er stuk voor stuk prachtig uit en geven naar mijn idee de wereld aan mogelijkheden om te spelen. In maart wordt er een nieuwe game toegevoegd aan deze meesterlijke franchise en dat is Total War: Three Kingdoms. Naast een preview van deze laatste toevoeging, lees je in dit artikel ook een introductie in de wereld van Total War. 

Total War is een turn-based strategie game, waarbij je naast het aansturen van het leger op de klassieke turn-based manier ook de mogelijkheid hebt om het leger aan te sturen tijdens real-time tactics. In 2000 maakte Total War zijn debuut met Shogun: Total War, welke zich afspeelde in Japan tijdens de Sengoku-periode van midden 15e eeuw tot het begin van de 17e eeuw. Een periode vol oorlogen, crisis en meer ellende en jij als speler krijgt de controle over een van de daimyo van Japan met de opdracht het rijk te veroveren en daarmee uiteindelijk Shogun te worden. De game sloeg aan en kreeg een toegewijde fanbase die gedurende de jaren alleen maar groter is geworden. Na Shogun: Total War volgden er nog vele anderen.

Titel Release Uitbreiding(en)
Shogun: Total War 2000 The Mongol Invasion
Medieval: Total War 2002 Viking Invasion
Rome: Total War 2004 Barbarian Invasion, Alexander
Medieval II: Total War 2006 Kingdoms
Empire: Total War 2009 The Warpath Campaign
Napoleon: Total War 2010 The Peninsular Campaign
Total War: Shogun 2 2011 Rise of the Samurai, Fall of the Samurai
Total War: Rome II 2013 Caesar in Gaul, Hannibal at the Gates, Imperator Augustus, Wrath of Sparta, Empire Divided, Rise of the Republic
Total War: Attila 2015 The Last Roman, Age of Charlemagne
Total War: Warhammer 2016 Chaos Warriors, Call of the Beastmen, Realm of the Wood Elves, Bretonnia, Norsca
Total War: Warhammer II 2017 Mortal Empires, Rise of the Tomb Kings, Curse of the Vampire Coast
Total War Saga: Thrones of Britannia 2018
Total War: Three Kingdoms 2019


Goed, het zijn er nogal wat en ze spelen zich allemaal af op een andere plek in de wereld en in een andere periode in de geschiedenis. De kunst voor de makers is dan om de game enerzijds historisch correct te maken (voor Warhammer meer trouw aan het spel), maar het ook vooral zoveel vrijheid te geven dat een speler zelf de controle heeft over het verloop van de geschiedenis. De campaigns van Total War proberen zo authentiek mogelijk te zijn en de ontwikkelaars hebben ervoor gezorgd dat bijvoorbeeld de keuzes die tegenspelers tijdens de game kunnen maken zoveel mogelijk overeenkomen met hoe de karakters die echt bestaan hebben zouden reageren. Warhammer is historisch gezien natuurlijk een buitenbeentje, want Total War: Warhammer is gebaseerd op de grote tabletop van Games Workshop. Overigens is dit een game die veel bij ons thuis door mijn man wordt gespeeld en waarbij ik graag mee kijk. Tijdens alle Total War games kun je kiezen uit meerdere facties waar je mee speelt, maar waar je ook tegen kunt spelen. Allemaal hebben ze unieke eigenschappen en units en die zijn allemaal erg gedetailleerd. Wat ze nog meer allemaal met elkaar gemeen hebben is dat het er prachtig uit ziet en dat geldt ook voor de laatste in de reeks, Total War: Three Kingdoms.

Total War: Three Kingdoms speelt zich af in China in de Drie Koninkrijken periode (220 – 280). Het Chinese rijk is uiteengevallen in drie aparte koninkrijken en de speler moet ervoor zorgen dat hij/zij degene is die over het hele rijk heerst en daarvoor andere partijen uitschakelt. Je kunt spelen met verschillende Chinese facties onder leiding van onder andere Cao Cao, Liu Bei en Sun Jian die echt hebben bestaan. Naast een Classic Mode is er nog een tweede spelmodus toegevoegd, namelijk Romance of the Three Kingdoms Mode welke gebaseerd is op het gelijknamige boek geschreven door  Luo Guanzhong en is een van de grootste klassieke werken van de Chinese geschiedenis. In deze spelmodus wordt de geschiedenis geromantiseerd, net als in het boek, maar geeft het daardoor juist een hele kleurrijke ervaring die nog grootser is dan de klassieke modus. Ook voor deze Total War heeft het team weer veel tijd gestoken in de historie en zijn de verhalen, facties, units, kleding en wapens zo historisch correct mogelijk. Hier en daar zeggen ze wat vrijheid te nemen in de klederdracht om zo het verschil tussen strijders duidelijker zichtbaar te maken en dat lijkt me niet meer dan prettig. In de blogs van Total War: Three Kingdoms vind je meer informatie over alle strijders en facties en is er meer te lezen over de Classic Mode en Romance of the Three Kingdoms Mode. Gelukkig komt de game 7 maart 2019 al uit en kunnen we dan smullen van de prachtige omgevingen en heftige veldslagen. Tijdens het wachten vind je hier de laatste trailer, waarin Zhuge Liang een reis maakt door het rijk, op zoek naar de juiste meester die het rijk kan veroveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.