Met al dat feestdagen-geweld zou je bijna vergeten dat er in januari ook games uitgebracht worden. Niet de meest logische releasemaand, maar goed… Het nieuwe jaar begint goed met New Super Mario Bros. U Deluxe! Wat kunnen we verwachten van deze classic in een nieuw jasje?

Nintendo lijkt er een gewoonte van te maken om grote titels die zijn uitgebracht voor de – je mag het wel zeggen geflopte – Nintendo Wii U opnieuw uit te brengen voor de Nintendo Switch, denk hierbij aan Donkey Kong Country Returns en Kirby Star Allies. Het kon natuurlijk niet uitblijven dat New Super Mario Bros. U Deluxe ook een zogenaamde remake zou krijgen. Et voila 11 januari 2019 was het zo ver en kunnen we weer Mario-en op de Switch.

De announcement trailer kun je hier nog even terugvinden:

Eigenlijk hebben we het hier over de eerste Mario 2D-platformer voor de Nintendo Switch. We hebben natuurlijk de kaskraker Super Mario Odyssey gehad, maar een old school Mario hadden we nog niet.

Mario, Luigi, Toad en de rest van de bende – dus Nabbit en Toadette – kun je in New Super Mario Bros. U Deluxe in zowel single-player als multiplayer stand gebruiken. Probeer het Mushroom Kingdom te redden door je te storten in een nieuw Mario-avontuur bestaande uit 82 levels die je tot wel 4 spelers kunt spelen. Deluxe betekent niet zomaar deluxe dus we kunnen als extra New Super Luigi U verwachtten. Yes, Yes, Yes!

De klassieke gameplay in een nieuw jasje. Wie wordt daar nu niet heel enthousiast van? Maar ho! Dat is niet alles, want een Mario-game is natuurlijk niet compleet zonder de nodige extra opties.  In dit geval vertaalt zich dat in missiestand (specifieke doelen behalen), muntengevecht (tegelijk door een level rennen en zoveel mogelijk munten verzamelen) en Nabbit waarbij je dit wezentje als de wiedeweerga achterna dient te rennen.

In Nintendo Minute kun je al kort zien hoe de Co-op gameplay gaat werken:

Kijk jij uit naar New Super Mario Bros. U Deluxe?
Vanaf gister, 11 januari,  kun je weer behoorlijk wat uren Mario-en (en Luigi-en dankzij de 82 levels in New Super Luigi U) exclusief op de Nintendo Switch natuurlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.