Voor de mensen die graag een NES en/of SNES Classic willen hebben, moeten snel deze zien te scoren. Hoezo? Nintendo stopt met het produceren van NES en SNES Classic.

Nintendo wist dat de NES en SNES Classic populair waren. Maar zo populair?! Toen de NES Classic uitkwam ontstond er een run op dit klassieke systeem. Zo erg zelfs dat het systeem binnen no-time uitverkocht was. Met als gevolg: ontevreden en zeer verdrietige mensen, vanwege een enorme te kort aan NES Classic. Gelukkig startte Nintendo de productie weer op om alsnog de vraag te kunnen voldoen. Een ding is zeker: Nintendo heeft hiervan geleerd en probeert dit met de SNES Classic te voorkomen, maar na maanden produceren komt er nu een einde aan…

Reggie Fils-Aimé, topman van Nintendo Amerika, vertelt in het gesprek met The Hollywood Reporter dat de productie van de immens populaire NES en SNES Classic gestopt zijn. De mini’s worden nog tot en met de feestdagen verkocht.

…And once they sell out, they’re gone. And that’s it.

Het is onduidelijk of ook de Europese voorraad bijna op is en niet meer wordt aangevuld. Dus wil je er eentje (of meer) scoren, wees snel erbij voordat het OP=OP is.

De NES Classic Mini bevat 30 ingebouwde spellen zoals de Kirby’s Adventure, Punch-Out! en de populaire game Super Mario Bros. In 2017 verscheen de opvolger de SNES Classic. Dit systeem bevat onder andere Star Fox, Donkey Kong Country, Super Mario Kart en nog 18 andere succesvolle games.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.