Rond de tijd van kerstmis word ik altijd een beetje nostalgisch. Ik kan dan terugkijken naar hoe het ooit was. Om sommige dingen moet ik wel lachen. Wellicht zijn ze herkenbaar, ik mijmer dit keer terug met jou.

MSN namen

De dag na Sinterklaas gebeurde het, op MSN hadden we toen de namen met alle letters groot en klein. Ook wel de Breezah periode genoemd. Voel je hem al aankomen? De dag na kerstmis kwam er bij mij altijd een tekst te staan achter mijn naam: WiTcHy * All I Want for Christmas is You*. Hoe origineel was jij?

De kerst quests in World of Warcraft

Als World of Warcraft gamer was er rond kerst in alle grote steden een gigantisch grote en mooie boom te vinden. Mijn favoriet stond in Ironforge. En je kon daar de kerst quests doen. Kusjes geven onder een misseltoe en nog veel meer. Uren kon ik me hier amuseren. Ik ben dol op kerst. Helaas loopt nu net 10 minuten geleden mijn pre-paid time af. Ik heb nog niet ontdekt of hij er al staat. Maar wellicht dat ik het voor die tijd wel even ga checken!

Gamen tot s ’avonds laat

Als alle familie verplichtingen af waren kwamen we massaal online met de guildies. Vol van al dat lekkere eten, een beetje aangeschoten door de drankjes. En gezellig samen wat rondhangen of even questen, of een instance doen. Maar vaak werd het dan laat, en s ’ochtends vroeg terug aan het kerstontbijt. Bij ons was dat vaak al rond een uurtje of acht. Mijn moeder werkte regelmatig een nachtdienst met kerst. Gelukkig was ik toen nog zo jong dat ik zo terug in bed kon gaan liggen.

Kerst anno 2018

Ik geniet nog steeds van kerstmis, de gezelligheid de lampjes. Maar met kinderen is dit natuurlijk heel anders. Geen nachtwerk meer met gamen. Maar in World of Warcraft ben ik nog wel te vinden. Hoe denk jij terug aan je kersttijd in je game jaren?

About Witchy

Getrouwd met Mike en mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Ninendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 . Via de MMORPG WoW heeft ze haar man Mike ontmoet.

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.