Het jaar 2015, ineens was daar de social media oproep om de Pokémon Theme song de Top 2000 in te stemmen. De actie werkte en Gotta Catch ’em All van Jason Paige kwam dat jaar inderdaad in de Top 2000 terecht. Ondergetekende is een groot muziekliefhebber, dus we nemen dit onderwerp eens onder de loep.

Gotta Catch ’em All van Jason Paige stamt oorspronkelijk uit 1997 en de eind jaren ’80 / begin jaren ’90 generatie is hier dan ook mee opgegroeid wat er toe heeft geleid dat het nummer in menig hoofd staat gegrift. In 2015 schreven we ook al over de Pokémon song en de gooi naar een plekje in de Top 2000 *klik*.  Inmiddels zijn we 3 jaar verder en pronkt het nummer al 3 jaar in de lijst, om precies te zijn:

2015:
De Pokémon song debuteerde in dit jaar door op nummer op 1666 de lijst binnen te springen.

2016:
Het zal ongetwijfeld komen door de enorme Pokémon Go rage dat Gotta Catch ’em All maar liefst 1434 plaatsen steeg naar nummer 232.

2017:
Ook al zakte het nummer 54 plaatsen, nog steeds goed voor een notering op de 284ste plaats tussen My Immortal van Evanescence en Bad Moon Rising van Creedence Clearwater Revival (oh no! Deze ben ik in mijn persoonlijke lijst dit jaar ook vergeten).

Er zijn na deze actie meerdere acties geweest, waaronder een Slayer- moet- in- de- Top- 2000- actie, wederom met succes en dit jaar lijkt het er op dat er meer vrouwen de Top 2000 in gestemd dienen te worden.

We komen aan bij 2018: Ik gok er op dat mede door het uitbrengen van de Switch games de track nog steeds in de Top 2000 te vinden is, echter ga  ik  er wel van uit dat hij zal dalen. Ik ben persoonlijk van mening dat de Pokémon song in de Top 2000 grap inmiddels is uitgewerkt. Het is leuk geweest dames en heren laten we weer teruggaan naar de essentie van de Top 2000: de 2000 beste nummers aller tijden.

Okeeeé vooruit: nog één keer dan!

Voor nu krijg ik het volgende de rest van de dag niet meer uit mijn hoofd:
Pokemon Gotta catch ’em all – It’s you and me, I know it’s my destiny – Pokemon Ohhh You’re my best friend – In a world we must defend – Pokemon!

De kaarten voor Gotta catch ’em all zijn al geschud en vanaf Eerste Kerstdag 08.00 kunnen we weer gaan beginnen met luisteren naar de Top2000. Hoe hoog zal hij staan?

© Pokémon
© Top 2000

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.