Pokémon gevechten houden kan al een tijdje in games, alleen nog niet in de populaire app-game Pokémon GO. Maar daar komt nu verandering in! Binnenkort kunnen Pokémon GO-spelers tegen elkaar vechten in de smartphone-app.

Toen ik las dat Niantic een gevechtmodus aan de app-game wil gaan toevoegen, werd ik blij! Want geef toe, daar draait het toch om bij Pokémon? Gevechten houden tegen andere spelers. Dat maakt het zo leuk. Maar ik moet toegeven: hoe nu Pokémon GO is, is ook prima. Vooral voor beginnende spelers, die onbekend zijn met Pokémon.

Ik, als ervaren speler, ben opgegroeid met Pokémon waarmee je tegen andere spelers wilt vechten of eerst Pokémon moet verzwakken voordat je hem wilde vangen. Dus ja, ik snap waarom ervaren spelers vanaf het begin van de game de gevechtsmodus willen hebben. Gelukkig komt er binnenkort verandering in, met nadruk op binnenkort.

Niantic , de maker van Pokémon GO, heeft de aankondiging onlangs gepost op Twitter.  Sinds de uitgave van de app-game wordt al om gevraagd om een gevechtsmodus toe te voegen, maar tot nu toe is dat nog niet mogelijk. Spelers kunnen vooralsnog alleen met Pokémon vechten in de gevestigde Gyms om de leiderspositie te claimen.

Niantic heeft helaas nog niks gezegd over hoe de nieuwe gevechten tussen spelers eruit gaan zien. Volgens de maker verschijnt deze speelmodus binnenkort. Maar ja, wat is ‘binnenkort’? De maker heeft inmiddels wel verteld dat er drie verschillende competities komen naast de gevechten. Het gaat om de Great, Ultra en Master Leagues. Deze namen verwijzen naar de bekende Poké Balls uit de game. In de eerste twee competities kunnen Pokémon meedoen tot een bepaalde level. Bij de Master League wordt er geen limiet gesteld. In dat laatste zou volgens de maker leiden tot strategische gevechten.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.