Toen ik de screenshots van Melbits World voor het eerst zag dacht ik alleen maar: “Waar is Toad?!” Ik kreeg de neiging om alvast op zoek te gaan naar diamanten zoals in ‘Toad’s Treasure Tracker‘ de bedoeling is. Maar ho! Dit is PlayStation en zij hebben een multiplayer-versie gemaakt die onderdeel uitmaakt van de Playlink-serie, ofwel fungames die je met je tablet of mobiel kan spelen. Over het algemeen zijn het multiplayer spellen, ofwel dikke pret met familie of vrienden.


Wat kun je verwachten? Nou een over- de- top- kleurrijk- en- schattig- puzzelplatformspel waar samenwerken belangrijk is en waar ritme en coördinatie de sleutel tot succes vormen.

Verzamel de digitale wezens en leid ze door een reeks duivelse levels door samen te werken met vrienden of familie. Overwin platforms, obstakels en vallen terwijl je virussen ontwijkt, zaden verzamelt en positiviteit verspreidt over het internet. – aldus Playstation.

Alles wat je hoeft te doen om dit cute, arcade-like spel te spelen zijn wat vrienden of familie, een PS4, de Melbits™ World-app op ieders tablet of smartphone en deze verbinden met hetzelfde wifi-netwerk als de PS4 en klaar is kees.

De trailer belooft in ieder geval het volgende:

Na de trailer te hebben gezien plus de print screens waarbij de enorme aanwezigheid van prikkels in de zin van hyperactieve blije wezentjes, een overload aan kleurtjes en dan schijnt er ook nog eens een deuntje in te zitten die je nooit, maar dan ook nooit meer uit je hoofd krijgt vrees ik dat dit spel niet voor mij is weggelegd. Dan heb ik het nog niet eens over het feit dat je moet samenwerken gehad. Ik en samenwerken in een platformspel als deze?

Hoewel het spel niet weggelegd is voor mij persoonlijk kan ik mij voorstellen dat anderen hier in multiplayer-stand uren plezier aan kunnen beleven. Even een uurtje gieren en brullen voor de TV zit er wel in, mits je daar natuurlijk tegen kunt. Ook kids in gevecht met hun ouders kunnen hier de grootste lol aan beleven.

Op 14 november 2018 heeft Playstation een geheel nieuwe reeks Playlink-spellen gelanceerd waar Melbits™ World er één van is. Adviesprijs voor het spel is €19,99.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.