We hebben er een zeker 20 jaar op moeten wachten, maar nu komt er echt, ja je leest het goed, echt een live-action movie van Pokémon. Detective Pikachu wordt ingezet om de held uit te hangen in deze bioscoopfilm.

We hebben natuurlijk al Pokémon de film deel 1 tot en met 15 gehad, en waarvan er overigens maar 3 het geschopt hebben tot een bioscooprelease, maar animatie haalt het natuurlijk niet bij een heuse live action movie.

Wat kunnen we verwachten van Detective Pikachu? Nou heel simpel, de gele legende zet zijn detective-skills in om een menswezen, genaamd Tim, te helpen zijn vermiste vader te vinden. De film is gebaseerd op het 3DS-spel Detective Pikachu welke eerder in 2018 is uitgebracht.

Een film is natuurlijk niet compleet zonder echte ster-acteurs, oké, oké, Pikachu is ster numero uno, maar niemand minder dan Ryan Renolds (je-weet-wel die van Deadpool) spreekt de stem in van deze Pokémon. Dat Pikachu “echt” praat en niet alleen alleen PikaPika zegt is wel even wennen natuurlijk. Justice Smith  (Jurassic World: Fallen Kingdom), Kathryn Newton en Ken Watanabe (Batman Begin / Inception) hebben eveneens een rol, maar dan als live-action acteurs. Zelfs Rita Ora schijnt nog even voorbij te komen.

Bereid je totdat de film in de bios draait dus nog even voor door alvast in de stemming te komen met de game-versie.

De film werd op 24 augustus 2018 aangekondigd tijdens de wereldkampioenschappen Pokémon in Tsunekazu Ishihara. En dan is er nu eindelijk kunt bekijken en verliefd kunt worden op de enorme schattigheid van die gele pluizige wezentje.

Maar ho! We zien nog meer live-action versies van Pokémon, waaronder Bulbasaur, Mr. Mime, Jigglypuff en Charizard.

Mei 2019 is het zover en kunnen de die-hard Pokémon-fans, oké vooruit de hele familie Detective Pikachu, in 3D uiteraard, in de bioscoop bewonderen. Nog circa 167 nachtjes slapen maar….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.