Runescape. Een MMORPG-game die ik veel tijdens mijn middelbare schooltijd heb gespeeld. Good memories. En al deze prachtige herinneringen kunnen nu herbeleefd worden omdat de makers van Runescape de game naar de iOS- en Android-apparaten brengt. Dus nu hoef je niet perse te wachten totdat je thuis bent, maar kan je Old School Runescape ook onderweg spelen.

Runescape bestaat inmiddels al ruim 15 jaar. De online-game werd begin januari 2001 geïntroduceerd op de PC en werd al gauw een hype. Duizenden spelers speelden de game waarbij je personage ontwikkelt, vecht tegen monsters en vaardigheden versterkt om bepaalde quests te behalen of items te maken. Dit speelt zich af in de wereld van Gielinor, die door Elder Gods zijn gecreëerd. Het is niet alleen maar enge monsters verslaan en jouw Woodcutting level te verbeteren, maar er heerst ook een sterke verhaallijn. In een aantal quests bijvoorbeeld wordt dit verhaal verteld.

Tegenwoordig wordt deze game nog steeds veel liefde gespeeld. Dagelijks loggen er ruim 80.000 spelers in om de game te spelen. Heel de avond of alleen om net die ene quest te behalen, zodat je weer verder kan. Het spel maakt ook zeer interessant omdat ze meedoen met festiviteiten, zoals Halloween en kerst. Spelers kunnen bijvoorbeeld exclusieve items behalen, die alleen tijdens het evenement verkrijgbaar zal zijn.

Jagex, de maker van Runescape, moest en zou de populaire MMORPG-game naar de iOS en Android uitbrengen en met succes. Vanaf eind oktober kan Old School Runescape gespeeld worden op apparaten die volledig draaien op iOS en Android. Dankzij deze uitbreiding naar de mobiele apparaten, kunnen spelers zowel op de PC als op de mobiel gamen wanneer ze willen.

Phil Mansell, CEO van Jagex:

“De lancering van Old School RuneScape op mobiel is groot nieuws, want we brengen twee van ‘s werelds populairste MMORPG’s naar ‘s werelds populairste gameapparaten. Met de mobiele edities die volledige en naadloze crossplay met PC ondersteunen, kunnen spelers nu hun avonturen onderweg voortzetten op elk platform. De komst van Old School RuneScape op mobiel en ons voortdurende werk om ook RuneScape mobiel te maken, getuigt van onze investering in de voortdurende groei van beide titels en de opbouw van onze visie op levende games.”

De mobiele game trok al ruim een miljoen pre-orders. Daarnaast zijn er nog eens een miljoen mobiele gamers die Old School Runescape al speelden op Android na de ledenbèta- en softlancering deze zomer.

Bron afbeeldingen: Jagex, Old School Runescape

John Colgrave, Producer van Old School Runescape:

“Het uitbreiden van Old School RuneScape naar mobiele apparaten en het leveren van dezelfde rijkdom aan inhoud als op PC is een ongelooflijke prestatie waar het team buitengewoon trots op is. De komst op iOS en Android is iets waar onze community uitzonderlijk veel trek in heeft gehad. We hebben met de bèta en soft launch nauw met hen samengewerkt om de mobiele interface van Old School te verfijnen en te optimaliseren en introduceerden een aanpasbare one-touch actieknop en intuïtieve bediening op het aanraakscherm.”

Old School Runescape bevat content die door de spelers in de game moet worden gestemd, voordat het ook daadwerkelijk live gaat. De reeds aangekondigde content bevatte een geheel nieuwe uitbreiding, namelijk The Kebos Lowlands. Een mix van lage tot hoge levels, speurtochten, monsters en activiteiten. Spelers kunnen nu reageren en stemmen om de voorgestelde content – een nieuwe vaardigheid Warding en een verloren Elvenstad – live te laten gaan.

De Old School Runescape-app is gratis te downloaden in Google Play. Het betaalde lidmaatschap biedt spelers extra content, vaardigheden en quests.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.