Yes! RollerCoaster Tycoon komt naar de Switch. Dit gegeven was al een tijdje bekend, maar inmiddels hebben we al iets meer inzicht in wat we kunnen verwachten. Onze eerste preview kun je hier nog even teruglezen.
De hoop op een nieuwe Theme Park heb ik al opgegeven (hoewel ik weer licht zag na de remake van Theme Hospital), maar ik spendeer mijn tijd graag aan grote broer RollerCoaster Tycoon.

Naar hartenlust kunnen we weer de hardste, hoogste en meest spannende achtbanen in elkaar knutselen, overige attracties neerzetten, het hele pretpark vormgeven en het benodigde personeel inhuren.
In deze nieuwe versie wordt het klassieke spel gecombineerd met de hedendaagse gameplay op de Nintendo Switch, zoals we al zagen in de mobiele variant RollerCoaster Tycoon Touch.
Bouw je pretpark-rijk in drie verschillende game-modi:  classic campaign, tricky Scenarios, en de open Sandbox (ofwel geheel vrij je eigen gang gaan).

Wordt een heuse RollerCoaster Tycoon dankzij meer dan 200 uitdagende en gekke attracties, winkels en decoraties. Wat we zeker terug graag zien is de Tycoon Career Mode krijgen: bouw een pretpark en manage het én let daarbij wel op de centjes. Alle ingrediënten zijn aanwezig om ook deze versie weer tot een hit te maken, echter was een eenvoudige remake van de classic versie voor de Switch niet gewoon voldoende vragen de oude fans zich af? In de basis zal RollerCoaster Tycoon altijd hetzelfde blijven, echter zijn het de “adventures” die juist de extra dimensie aan het spel moeten geven, als is het maar om niet in herhaling of sleur te vallen.

Persoonlijk kijk ik erg uit naar de “adventures”  en het eventsysteem (zorgt ervoor dat geen enkel park hetzelfde is) om het geheel net even wat spannender te maken en toegankelijk voor zowel de doorgewinterde speler als de jonkies die net om de hoek komen kijken.

Deze Switch-versie was er bijna niet geweest; Atari heeft de ontwikkeling kunnen bekostigen door middel van een investeringscampagne én gelukkig (voor de fans) mét succes!

De vraag is waar het gedeelte ‘Adventures’ in Rollercoaster Tycoon Adventures voor staat. Interessante missies of misschien wel landschappen? Wie weet…

Vanaf november kun je uren zoet zijn in je eigen pretpark: Rollercoaster Tycoon Adventures. Precieze release-datum is nog onbekend, maar een niet-nader-te-noemen-online-bestel-gigant verteld ons dat de releasedatum zomaar eens 29 november zou kunnen zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.