Herinneren we hem nog? Wii Fit op de Nintendo Wii? Na 3 pogingen (oké 6x hoelahoepen) heb ik die poging tot sporten aan de wilgen gehangen. Nintendo komt nu met een nieuwe vorm van “digitaal sporten”: Fitness Boxing. Zouden deze cardio-workouts die gebaseerd zijn op boksen mij wel gaan aanzetten tot iets meer beweging? Vanaf je luie bank euh… in je eigen huis en zonder pottenkijkers werken aan je conditie, wat wil een mens nog meer?!

In feite sla je twee vliegen in één klap met dergelijke “games”: én je speelt op je console én je komt in beweging. Een uitermate goed excuus om je Switch er bij te pakken natuurlijk. Nintendo zelf richt zich hiermee ook weer op een ietwat andere doelgroep dan met wat tot nu toe aan materiaal voor de Switch is uitgebracht.

Wat mij met name aanspreekt is dat je lekker kunt “sporten” op bekende hits, waaronder ‘Party Rock Anthem’ van LMFAO (ik krijg nu al zin!), ram er op los met ‘Call Me Maybe’ van Carly Rae Jepsen en ga ongegeneerd helemaal los op ‘Shut Up and Dance’ van WALK THE MOON. Door in het fitnessprogramma (extra hard) je best te doen kun je meer tracks vrijspelen. Kanttekening: echter zijn het enkel de instrumentale versies die je te horen krijgt.

Speel trainingscircuits vrij, doe een dagelijkse training van tussen de 10 en 40 minuten (uitstekend uitvoerbaar!) en krijg na je sessie ook nog eens op een presenteerblaadje hoeveel calorieën (je ongeveer) hebt verbrand, mits je een realistisch BMI hebt opgegeven natuurlijk.
In de 2-player modus kun je het tegen elkaar opnemen in een survival-of-the-fittest in een heuse virtuele boksring. Ideaal als je je frustratie virtueel even op je partner af wilt reageren.

Vanaf 21 december kun je aan de workout op je Switch en als je snel bent kun je nog snel even wat kilootjes (of grammetjes) er af trainen voor de vele kerstdiners 😉

Bron: Nintendo.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.