Verveel je je tijdens de weekenden? Of weet je niet wat je moet kijken vanavond? Dan is Netflix is je beste vriend op dat moment. Naast films, series en documentaires worden ook met regelmaat anime aan het aanbod toegevoegd. Hierbij de beste anime die je nu op Netflix staan en moet kijken.

Streamingwebsites Cruncyroll en Funimation zijn de grootste sites waar je anime kan kijken. Netflix heeft nog niet veel, maar stukje bij beetje worden er oude en nieuwe anime series toegevoegd. Ben je het overzicht kwijt tussen al de toffe films en series? Geen nood! Ik heb de beste anime die nu op Netflix staan voor jou op een rijtje gezet, mocht je niks te doen hebben.

Sword Art Online
Sword Art Online is een Virtual Reality Massively Multiplayer Online Role-Playing Game (oftewel, VRMMORPG) uit gebracht in 2022. Met de Nerve Gear kunnen spelers hun in-game personage met hun gedachten ervaren en besturen. De hoofdrolspeler Kirito logt op 6 november 2022, net als vele andere spelers, voor het eerst in, in de game en beseft op dat moment nog niet dat hij later niet meer uit het spel kan uitloggen. Hij en zijn medespelers kunnen er pas uit als ze de 100ste verdieping van de toren bereiken en de eindbaas verslaan. Hij gaat alleen op pad, maar beseft 2 jaar(!) later dat hij het niet alleen kan.
Mocht je seizoen 1 te gek vinden, dan kan je seizoen 2 en de film ook gelijk kijken op Netflix.

Your Lie in April
Het verhaal gaat over de pianist Kousei Arima. Toen hij kind was overleed zijn moeder, die ook zijn instructrice was. Dit levert hem emotionele en mentale schade op. Zo erg zelfs dat hij het geluid van zijn eigen pianospel niet meer kan horen, waardoor hij stopt met pianospelen. Totdat hij de violiste Kaori Miyazono ontmoet en zij hem aanmoedigt om weer piano te spelen. De muziek in deze serie is enorm goed en meeslepend.

One-Punch Man
De anime is al een tijdje uit, maar eindelijk staat hij op Netflix. De sterkste superheld ter wereld kan elke tegenstander met één klap verslaan, maar omdat niemand hem kan uitdagen, heeft hij te kampen met depressie en lusteloosheid. Deze serie bevat veel humor. Gewoon kijken en lachen om de wat droge grappen.

B: The Beginning
De 12-delige serie gaat over het Royal Investigation Service (RIS). Ze jagen op de meestgezochte seriemoordenaar die bekend staat als Killer B. Rechercheur Keith gaat weer in dienst bij de RIS en leidt dit onderzoek. Hij is allesbehalve sociaal, maar wordt gerespecteerd vanwege zijn uitstekende inzichten. De jonge RIS-detective Lily wil echter dolgraag het onderzoek helpen, maar haar enthousiasme botst tegen zijn norse werkhouding. Een goed bedacht verhaal vol met mysteries en geeft zeker de nodige spanning.

Violet Evergarden
Wetenschapper Dr. Orland heeft Auto Memories Dolls ontwikkeld voor zijn blinde vrouw Mollie, zodat iemand haar verhalen kan schrijven en andere mensen kan helpen. De meest initiële functie van deze Dolls is dat ze geluiden omzetten naar tekst. Maar een ander groep mensen hebben een bedrijf opgestart en verhuren mooie, talentvolle vrouwen, die dezelfde functies hebben als Auto Memories Dolls, voor militaire operaties.  Dit verhaal gaat over Violet Evergarden die probeert re-integreren in de samenleving na de oorlog.
Deze anime kreeg lovende recensies en is zo populair dat het bedrijf achter deze anime een film heeft aangekondigd dat hoogstwaarschijnlijk in januari 2020 uitkomt.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Deze serie gaat over de broers Edward en Alphonse Elric die zijn door moeder Trisha Elric in het dorpje Resembool in het land Amestris. Hun vader Hohenheim is een bekende en zeer talentvolle alchemist is vertrokken toen de jongens heel jong waren. In die tijd dat hun moeder de volledige zorg van de jongens op haar nam, kregen de broers affiniteit met alchimie. Moeder Trisha overleed aan een ziekte en de jongens werden opgevangen door hun beste vriend en zijn grootmoeder. De jongens reizen de wereld over om hun alchimie verder te ontwikkelen onder leiding van Izumi Curtis. Vanaf het moment dat ze graag hun moeder willen terughalen uit de dood door middel van alchemie, gaat het mis…

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.