Heb jij de Nintendo Direct van de nieuwe Super Smash Bros. al gezien? Nee? Je hebt wat gemist, zeg! Nieuwe personages, nieuwe stages en nog veel meer!

Ging dit te snel voor je? Of weet je niet meer wat allemaal nieuw is? Ik zal de Nintendo Direct kort voor je samenvatten.

Nieuwe personages
Er was twijfel of er nieuwe personages aan de game zouden worden toegevoegd, omdat letterlijk alle personages uit de eerdere Super Smash Bros.-games terugkomen. Maar Nintendo heeft ons verrast met nieuwe personages. De Direct werd gelijk geopend met een nieuw speelbare personage en dat is niemand minder dan, Simon Belmont uit Castlevania. Hij zal gebruik maken van verschillende wapens met speciale aanvallen die bekend zijn uit de Castlevania-games.
Ook zal King K. Rool uit Donkey Kong Country deelnemen aan het ultieme gevecht. Zijn kroon dient als een boemerang om zijn tegenstanders van verre afstand te kunnen raken.

Daarnaast zijn er nieuwe echo vechters bekend gemaakt. Dit zijn vechters die identieke aanvallen hebben, maar een ander uiterlijk en stem hebben. Nintendo heeft Daisy bijvoorbeeld toegevoegd als echo aan Princess Peach. Nieuwe echo personages zijn Richter Belmont uit de klassieke Castlevania-games, Chrome uit Fire Emblem en Dark Samus uit Metroid Prime.

Nieuwe stages
Je raadt het al, omdat Simon Belmont aan de personagelijst is toegevoegd, is er ook een Castlevania-stage waar men kan vechten. En waar precies? Juist, in Dracula’s Castle. Tijdens het gevecht zullen diverse monsters op het veld komen om willekeurig aan te vallen. Medusa, The Mummy, The Death en vele anderen zullen het jou en anderen moeilijk maken.
Waar we ook een gevecht kunnen houden is op het stadhuis van New Donk City uit de game Super Mario Odyssey. De stage verandert van plek op zijn tijd en een gave gitarist en zangeres in de game zullen ook hun comeback maken om de spelers te entertainen.

Alle oude stages zijn in een nieuwe jasje gestoken. Verbeterde graphics die toepasbaar zijn voor de Nintendo Switch en een betere camera die meebeweegt met de spelers. De game bevat meer dan 100 stages waarop we kunnen vechten!

Assist Trophy’s
Deze hulptrofeeën helpen jou om het gevecht naar jouw voordeel te brengen. Mocht er een assist trophy verschijnen op stage, wees er dan snel bij, want anders pakt iemand anders hem op. Uit deze trofeeën komen bekende personages uit verschillende games. Ze kunnen bijvoorbeeld tegenstanders aanvallen,
Nintendo heeft nieuwe assist trophy’s aan de game toegevoegd, waaronder Alucard uit de Castlevania-series, Zero uit Mega Man, Knuckles uit Sonic the Hedgehog-series en Klaptrap uit de Donkey Kong-series en nog veel meer! Zelfs de enge maan uit Legend of Zelda: Ocarina of Time is beschikbaar als hulptrofee.

Naast de bovengenoemde zijn er ook onderwerpen besproken tijdens de Nintendo Direct. Zo zijn er meer dan 900 soundtracks aanwezig in de game, die je per stage kan aanpassen. Nieuwe spelregels en nieuwe spelopties. Een nieuwe speloptie is de Smashdown, waarbij de speler een vechter kiest en in de volgende ronde niet meer kan gebruiken.
Ook zijn er nieuwe battle items toegevoegd die je kan gebruiken tijdens het gevecht. En uiteraard zijn de Poké Balls ook nog steeds beschikbaar in het spel met oude en nieuwe Pokémon! Wat dacht je van Exeggutor in Alola-form, Abra die jou ergens naar toe teleporteert of de geheimzinnige Mimikyu. Ontdek meer!

Eind van het jaar, 7 december 2018, komt de game uit exclusief voor de Nintendo Switch. Kan je niet wachten totdat de uit game is, kom alvast in de stemming op de officiële Super Smash Bros. Ultimate-website.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.