Ook al komt de game pas in de maand juli uit, Nintendo heeft voor de nieuwsgierigen die niet kunnen wachten alvast een demo beschikbaar gesteld op de Nintendo eShop. Ik ben een van de vele nieuwsgierigen, die de demo heeft gespeeld.

Deze 2D-game is ontwikkeld door Square Enix, de makers van diverse populaire RPG-games, zoals Bravely Default, Final Fantasy en Kingdom Hearts. Het is ook niet zo gek dat ze opnieuw een RPG-game hebben gemaakt, aangezien ze daar erg goed in zijn. Deze game is wel een tikkeltje anders dan wat je gewend bent van ze. De graphics van Octopath Traveler zijn volledig pixel art en bijbehorende visuele effecten om het spel wat meer diepgang te geven. Geen hightech 3D. Nee, gewoon zoals Square Enix dit noemt HD-2D.

De demo is beschikbaar op de Nintendo eShop en deze kan je rustig downloaden terwijl je andere game aan het spelen bent of geduldig afwacht. Voordat je de game officieel start, krijg je een informatiescherm waarop staat dat de demo maar 3 uur duurt. En dat de opgeslagen gegevens van de demo straks overgezet kunnen worden naar de volledige game. Super handig mocht je de game leuk vinden en verder willen spelen.

In Octopath Traveler begin je met één van de acht hoofdrolspelers. Je mag zelf kiezen met welke personage je begint, elk personage heeft een eigen verleden, talenten en doelen. Ook speelt het verhaal van elk personage zich af op diverse plaatsen, dus niet allemaal op één plek. Na het lezen van elke hoofdrolspeler’s samenvatting koos ik voor de energieke Tressa, een ervaren handelaar die graag op reis wil nadat ze van een kapitein een logboek kreeg over een wereldreiziger. De eerste stappen van haar toekomstige carrière zijn makkelijk. Artikelen kopen om de voorraad van de winkel te bevoorraden die door haar ouders gerund wordt. Want ja, ze is nummer 1 werknemer. Vanaf dan begint het interessant te worden.

De gevechten zijn turn-based. Ieder beurt krijgt een personage en vijand de kans om een actie uit te voeren. Dit kan een fysieke- of een magie-aanval zijn, verdedigen of vluchten van vijanden. Elk monster heeft één of meerdere zwakheden en die moet je zien te ontdekken door ze aan te vallen. Daarnaast bevat de game een extra aanvalstechniek, namelijk het Boost-techniek. Tijdens iedere beurt ontvang je Boost-punten die je kan gebruiken om een aanval tijdelijk sterker te maken. Deze techniek is super handig om tijdens de boss battles uit te voeren, want met een slappe pijl en boog kom je nog niet zo ver.

Bron afbeelding: Nintendo.nl

In het begin denk je dat 3 uur best weinig is. Klopt, maar ik kan veel doen in deze vastgestelde tijd. Zo ontdek ik dat elke hoofdrolspeler een doel in het leven en uniek talent heeft. Zo kan Tressa bijvoorbeeld van bijna iedereen artikelen kopen. De rest? Tjah, dat moet je zelf maar zien te ontdekken.

Verder vind ik de RPG-game erg tof. De old school graphics verwerkt in een modern jasje zijn ook even wat anders dan de eigentijdse 3D-beelden. De 3 uren vlogen voor mij voorbij, daardoor ben ik nu genoodzaakt om te wachten tot de game verkrijgbaar is in Nederland.

Octopath Traveler is vanaf 13 juli verkrijgbaar exclusief voor de Nintendo Switch. Ook op de dag van de release zal nog een speciale editie verkrijgbaar zijn met vele leuke merchandise extra’s. De Octopath Traveler: Traveler’s Compendium Edition bevat de game, een pop-upboek, een kaart van Orsterra en een replicamunt.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.