Pokémon Quest is de tweede Pokémon game voor de Nintendo Switch. In november dit jaar arriveren Pokémon: Let’s Go, Pikachu en Eevee voor de Nintendo Switch, dus zou Pokémon Quest dan alvast een goede opwarmer zijn?

In Pokémon Quest arriveer je met je bootje op Tublecube Island. Je wil alle schatten van het eiland gaan ontdekken tijdens je expedities en daar heb je de hulp van Pokémon bij nodig. Zodra je op het eiland aankomt zie je daar een viertal Pokémon rondhupsen en zoals de naam van het eiland al suggereert zijn ze allemaal kubusvormig. Ondanks dat ze allemaal ongeveer dezelfde vorm hebben, zijn ze wel duidelijk van elkaar te onderscheiden. Tijdens deze eerste ontmoeting kun je kiezen uit Pikachu, Eevee, Squirtle, Bulbasaur of Charmander om aan het expeditieteam toe te voegen. Als je het eerste teamgenootje hebt gekozen (ik koos voor Eevee) ga je op je eerste expeditie. Tijdens expedities kom je Pokémon tegen die verschillende items droppen, waaronder Power Stones. Deze gebruik je om je Pokémon sterker te maken. Het is de kunst dat je voor elke Pokémon de beste combinatie van Power Stones ontdekt en dat je daarmee je team zo sterk mogelijk maakt.

Naast Power Stones kun je ook items vinden waarmee je kunt koken. Koken doe je in je basiskamp, waar je Pokémon kunnen uitrusten van hun heftige expedities. Het nut van het koken is echter niet het herstellen van je Pokémon, maar het lokken van nieuwe Pokémon die je aan je team kunt toevoegen of die je kunt gebruiken voor het trainen van andere Pokémon. Verschillende gerechten lokken verschillende Pokémon en als het aan mij ligt is dat naast het combineren van Power Stones eigenlijk het enige wat moeite kost in deze game.

De game is erg simpel om te spelen. Tijdens je expeditie lopen je Pokémon zelf door het level, zoeken zelf vijandige Pokémon op, waardoor je alleen maar op verschillende moves hoeft te tappen. Maar zelfs dat kun je op de automatische piloot zetten, waardoor expedities helemaal geen moeite meer kosten. Combinaties voor het versterken van Pokémon en het maken van nieuwe recepten moet je zelf uitzoeken, dus als je het leuk vindt om dingen te optimaliseren en niet zozeer om te vechten is het een leuke game. Je kunt ook je basiskamp nog versieren, waardoor bepaalde items meer droppen of je betere Pokémon aantrekt. De game werkt met Poké Mart Tickets die je kunt gebruiken om items voor je kamp te kopen of om dingen te versnellen (vergelijkbaar met een mobiele game). Deze tickets verdien je op zich snel genoeg door het spel te spelen en ze zijn ook niet direct nodig. Voor €29,99 heb je nog een speciaal expeditiepakket, waarmee je het spel kunt versnellen, maar persoonlijk denk ik dat de lol er dan direct van af is. Ik heb de game nu een aantal uren gespeeld en naarmate je wat verder vordert in de game wordt het wel wat leuker, maar ik heb niet snel de neiging om de game even aan te zetten. De game komt echter op 27 juni ook naar Android en iOS, dus misschien dat je de game er dan sneller bij pakt.

Al met al is Pokémon Quest best een leuke game als je iets zoekt om de tijd te verdrijven, maar voor het echte Pokémon gevoel hoef je het denk ik niet te doen. Maar ach, het is Free to Play en daar is het een perfecte game voor. Geen ingewikkelde handelingen, lekker op de achtergrond aan kunnen zetten en zelf een beetje prutsen met het versterken van je Pokémon zonder dat het direct invloed heeft op je hele game. Deze game kon mij helaas níét vangen, maar aangezien ik Pokémon wel leuk vind en het me toch altijd ergens weet te charmeren ga ik gewoon weer een poging doen als Pokémon: Let’s Go, Pikachu en Eevee uitkomen. Voor mij toch wel een geschikte opwarmer dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.