Van 11 tot en met 14 juni is het zover: de E3 in Los Angeles. Een van de grootste gamebeurzen van de wereld! Ook dit jaar (en gelukkig maar) is Nintendo van de partij. Welke games laten zij zien tijdens deze dagen? Lees hier de line-up.

Sinds een aantal jaar presenteert Nintendo het anders. De meeste game developers presenteren op een podium voor groot perspubliek de games die binnenkort of pas volgend jaar uitkomen. Nintendo organiseert activiteiten en deelt een wereldwijde videopresentatie over de nieuwste games, waaronder de veel besproken en onlangs aangekondigde Super Smash Bros. voor de Nintendo Switch.

Hieronder een kort overzicht van Nintendo (Nederlandse tijd):

12 juni  00.30 tot 03.00 uur: de openingsrondes van Splatoon 2 World Championship-toernooi. Later op de dag volgen de finales met direct daarna de Super Smash Bros. Invitational 2018-toernooi.

12 juni  18.00 uur: een wereldwijde videopresentatie met games die in 2018 zullen verschijnen

12 juni  18.30 uur: na de videopresentatie begint live de Nintendo Treehouse waarbij ze drie dagen lang de nieuwste games presenteren, gameplays laten zien en interviews houden met ontwikkelaars enzovoorts.

Helaas heeft Nintendo nog niks gezegd over welke games ze dit jaar of later gaan uitbrengen. De games waar ik op hoop dat ze tijdens deze beurs laten zien zijn Metroid 4, Fire Emblem en de nieuwe Pokémon RPG voor de Nintendo Switch waar ze behoorlijk geheimzinnig over doen.

Wil je op de hoogte blijven en live-uitzendingen zien van Nintendo op de 3E? Ga naar de Europese website van Nintendo en volg live de E3.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.