Dit jaar sloot Nintendo de E3-persconferenties af door middel van een wereldwijd online videostream, ook wel genoemd Nintendo Direct. Welke games brengt Nintendo binnenkort naar de markt? Gelukkig hebben we een kort samenvatting geschreven speciaal voor jullie.

Hieronder lees je een korte samenvatting per game en bijbehorende trailers.

DAEMON X MACHINA
De conferentie werd geopend met deze mysterieuze trailer. Een snelle actiegame dat vanaf 2019 verkrijgbaar is exclusief voor de Nintendo Switch. Spelers kunnen kiezen uit een hoeveelheid aan opdrachten volledig gekleed in beschermende pak om de vijand op afstand te houden of neer te halen. Tevens beschik je een scala aan wapens die te verkrijgen zijn via vijanden.

Xenoblade Chronicles 2: Expansion Pass
Voor het eerst verschijnt er een DLC voor deze game: Torna – The Golden Country dat op 14 september uitgebracht wordt. Deze content bevat een nieuw verhaallijn over de geschiedenis van Jin en de ondergang van zijn thuis Torna.

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee!
Begin deze maand kondigde Nintendo deze nieuwe Pokémon-game aan exclusief voor de Switch. Bij de lancering zal er ook een Poké Ball Plus verkrijgbaar zijn, dat dient als een bestuurbare controller. Spelers die de Poké Ball Plus kopen, zullen gratis de Pokémon Mew ontvangen die al in de bal verstopt zit.

Super Mario Party
Mario Party-spelers die fan zijn van de eerste Mario Party-games zullen heel blij zijn met Super Mario Party. De game zal namelijk dezelfde speelstanden hebben uit de eerste 8 Mario Party-games: sterren verzamelen en na elke ronde een mini-game die uitgevoerd worden met de Joy-Con’s. In de speciale Keetkamer kunnen twee Nintendo Switch-systemen aan elkaar gekoppeld worden voor dubbel pret.

Fire Emblem: Three Houses
De geruchten waren er al, maar Nintendo maakte dat eindelijk definitief: een nieuw deel van Fire Emblem. In deze RPG-game kan je met je hoofdpersonage vrij bewegen en met andere personages communiceren om relaties op te bouwen en waardevolle informatie verzamelen die je later nodig hebt in de game. In de trailer is te zien dat je gevechtstroepen kan aansturen en eenheden ondersteunen tijdens gevechten.

Fortnite
Ook heeft Nintendo Fortnite aangekondigd voor de Switch. Deze game is momenteel enorm populair vanwege zijn Battle Royal-speelmodus. De game is momenteel te downloaden in de Nintendo e-Shop. De actie zal groots zijn waarin spelers samen kunnen bouwen en vechten. Door de wekelijkse updates en nieuwe spelstanden blijft de game leuk en spannend zowel voor nieuwkomers en ervaren spelers.

Super Smash Bros. Ultimate
Dit is de game waar iedereen op heeft gewacht. De ultieme vechtspel waar alle Nintendo-personages (en ook van andere ontwikkelaars) samenkomen en overleven. Het doel van de ontwikkelaar was om alle personages van voorgaande Super Smash Bros-spellen naar de Ultimate te brengen. En dat is ze gelukt! Mewtwo, Ice Climbers, Wolf, Snake, Pichu en nog vele anderen komen terug. Ook bekende stages zullen terugkomen naar de game die wel grafisch verbeterd zijn.
Wat kunnen we verwachten? Gevechten tot een maximum van 8 spelers, nieuwe en bekende items en trophies die jou helpen tijdens de gevechten. Eigenlijk te veel om op te noemen.
Maar aan het einde van de trailer liet de ontwikkelaar een geheel nieuw personage zien naast Inkling. Ridley, een ruimte draak uit de Metroid-series, zal ook speelbaar zijn. Een personage dat door vele fans jaren wordt geroepen. Nintendo heeft geluisterd! En het mooiste is dat de game nog dit jaar uitkomt namelijk 7 december 2018.

Overcooked! 2
Deze Indie-game komt terug naar de Switch met meer recepten, personages en keukens. Speel online of thuis met maximaal drie andere spelers om de wereld te redden van de ondergang. Een leuk, snelle behendigheidsspel met een sausje strategie.

Killer Queen Black
Een nieuw 2D-arcadegame waarbij spelers alles moeten doen om de overwinning te behalen. Dit kan door middel van bessen verzamelen of proberen om de vijandelijke koningin te verslaan.

Hollow Knight
Leuk om te weten is dat deze game met de hand getekend is. De landschappen zien er werkelijk prachtig uit. Het is een actie-avontuur game dat vol zit met gevechten en mysterieuze geheimen. De game is inmiddels verkrijgbaar met alle downloadbare content.

Octopath Traveler
De langverwachte game Octopath Traveler is vanaf 13 juli verkrijgbaar, maar spelers die niet kunnen wachten kunnen vanaf 14 juni de demo spelen. Speel de demo en draag de opgeslagen gegevens over naar de volledige game zodra je deze in bezit hebt.

En nog veel meer games!
Naast de bovengenoemde games kondigde Nintendo nog vele anderen games die binnenkort verkrijgbaar zijn. Een aantal games heb je waarschijnlijk al voorbij zien komen bij andere ontwikkelaars zoals Starlink: Battle of Atlas, Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, FIFA 18 en 19, Just Dance 2019 en Dark Souls Remastered.
En wat dacht je van Wolfenstein II: The New Colossus, Dragon Ball FighterZ, Monster Hunter Generations Ultimate, de klassieke bordspel Carcassonne en MegaMan 11. Kortom: voldoende games dat binnenkort uit komt.

 

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.