Er is hoop voor de mensen die mis gegrepen hebben bij deze mini retroconsole reboot, want Nintendo heeft bekend gemaakt dat de NES Classic Mini weer verkrijgbaar zal zijn dit jaar. Terug naar het oude systeem waar het allemaal begon.

Wat was ik superblij dat ik een NES Classic Mini van mijn vriend kreeg. Of voluit Nintendo Entertainment System. De console waar populaire games als Super Mario Bros., Metroid en The Legend of Zelda hun debuut maakten, maar niet alleen ik was blij. Ook vele andere gelukkige NES Mini-bezitters waren blij met hun aankoop, die vanaf november 2016 te koop was in Europa, maar helaas kreeg dit een keerzijde.
In april 2017 meldde Nintendo dat ze de productie stopzette. Op dat moment begonnen mensen massaal deze mini retroconsole te kopen, voordat de voorraad definitief op was. Binnen no-time was het uitverkocht. Vele mensen grepen mis. Zij beseften dat ze nooit meer een NES Classic Mini konden kopen, maar ineens kondigde Nintendo iets bijzonders aan.

Kort na de lancering van de Super NES Classic Editie (de opvolger van de NES) kondigde het bedrijf aan dat de NES Classic Mini weer in productie zal gaan en in juni 2018 weer verkrijgbaar zal zijn. Alleen wel erg jammer voor de mensen die toen de console voor veel geld hebben gehaald om toch eentje te kunnen bemachtigen.

Nintendo heeft helaas niet bekend gemaakt hoeveel exemplaren verkrijgbaar zullen zijn binnenkort en daarnaast is het onzeker of deze populaire retroconsole ook in Europa te koop zal zijn. Ik verwacht dit wel, want ik zie op enkele Nederlandse websites al pre-orders staan van de NES Classic Mini. Dan vraag ik mij wel af of de retailers wel aan de vraag kunnen voldoen, als men nog niet weet hoeveel exemplaren Nintendo produceert. Erg spannend. Volgens Nintendo zal de retroconsole in elk geval tot eind 2018 verkrijgbaar zijn, afhankelijk van de nog-niet-bekende voorraad.

Voor meer informatie over de NES Classic Mini, klik hier om rechtstreeks naar de Nintendo-website te gaan.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.