Sinds een lange tijd kon ik weer eens warmlopen voor een uitbreiding voor De Sims 4. De Jungle Avonturen die eind februari uit is gekomen heeft me meteen weer compleet hooked aan de game gemaakt en hang ik veel rond in Selvadora, de nieuwe vakantiebestemming met de mogelijkheid om de jungle in te gaan.

Selvadora is een nieuw vakantiegebied waar mijn Sim natuurlijk meteen naar af moest reizen. In de voorgaande Sims-games, vond ik het ook erg leuk om op vakantie te gaan en de omgeving te ontdekken en mogelijke geheimen te ontrafelen. Met je Sim kan je afreizen naar de jungle op zoek naar schatten en kan je de Selvadoriaanse cultuur leren kennen, maar ook artefacten en relikwieën vinden en tempels ontdekken. Zo ontgrendel je ook nog een nieuwe vaardigheid, namelijk: de archeoloog.

Je vertrekt via een ingang, bedekt met takken en bladeren, die je links op de map kunt vinden in het park-kavel van de Belomisia Jungle. Zo ga je steeds iets verder de prachtige jungle in waar je echt je ogen uitkijkt. Als je al een aantal keer in de jungle bent geweest weet je meteen welke poort je naar bepaalde plaatsen zal leiden, hoewel enkele poorten tot op heden nog gesloten zijn en ik telkens op en neer reis in de hoop dat ze een keer open zullen gaan, blijft het tot op heden een verrassing wat er achter zit.

Ook weet je meteen welke poort je nodig hebt om naar ‘de tempel’ te gaan om de schatten te vinden. Deze tempel is bij elk bezoek anders! Het is altijd op dezelfde kavel maar telkens anders ingericht, waardoor het toch een verrassing is wat je tegen gaat komen. In de tempel krijg je te maken met poorten waar je niet doorheen kunt, omdat ze bijvoorbeeld gesloten zijn met vuur. Er staan vaak verschillende beelden, panelen, potten, totems of andere bijzondere voorwerpen die je kunt onderzoeken. Hoe vaker je deze onderzoekt, hoe eerder je erachter kan komen wat je moet doen om verder te komen in de tempel en de schat te vinden. Soms moet je een gokje wagen en hopen dat het goed gaat, maar vaak is dit niet het geval, hihi en kan je vervloekt raken! Uiteindelijk kan je ook de gevonden artefacten of relikwieën gebruiken om poorten te openen.

Om bepaalde poorten in de tempel te kunnen openen moet je in een gewenste stemming zijn, bijvoorbeeld geconcentreerd of zelfverzekerd. Lastig om dat meteen te worden dus is er een boom, waar je vruchten van kan plukken die je deze stemming kunnen brengen. Verder is het erg handig om voorbereid de jungle in te gaan, een zwaard om de weg vrij te maken (gaat sneller dan met de handen), de waterval in een flesje (als je even jezelf schoon wilt maken), een tent (om in te slapen) en natuurlijk een voorverpakte tosti. Deze spullen koop je op de markt!

Naast de mogelijkheid om de jungle te verkennen, voor lastige keuzes komen te staan en genieten van een nieuwe omgeving zijn er ook nieuwe voorwerpen, kapsels en bouwmogelijkheden te vinden. De meubels zijn wel okay, er zitten voor mij een aantal erg leuke items tussen, zoals een nieuwe open haard en een fonteintje, maar er is wel wat keuze in elk geval. Het past mooi bij elkaar en met een aantal nieuwe struiken en planten kan je van je eigen huisje een waar vakantiehuis maken.

De kleding is gericht op het survivallen, dus typische outfits die je in films gezien zou kunnen hebben. Een paar items zijn wel leuk, maar verder is het gericht op het pakket en past daar dan wel weer erg goed bij. Er zijn ook een aantal nieuwe kapsels en hoofddeksels. Bij een van de kapsels zit een haarband, deze kan je helaas niet in kleur aanpassen wat ik dan weer erg jammer vind. Dus dan kies ik die gewoon niet, tenzij het echt goed bij de outfit past natuurlijk.

Patricia’s Conclusie: Er is gewoon zoveel te zien en te ontdekken dat je dit gewoon zelf moet gaan doen! Zoals ik al aan had gegeven in de intro is dit een uitbreiding die me weer helemaal hooked aan De Sims 4 heeft weten te maken. Al begint de frustratie wel een beetje te komen, dat ik nog niet alle jungle-spots heb kunnen openen. Dit is wel vervelend, omdat ik er dan snel klaar mee kan zijn. Ook kan ik een bepaalde bloem niet kopen, dus dat is iets wat ik nog moet uitzoeken. Dat houd me in elk geval nog wel even bezig! Als tip wil ik deze website nog even delen waar ik ook een beetje info af heb gehaald om zelf de jungle te ontdekken. Je kan maar beter goed voorbereid zijn! Hier kan je een hele uitgebreide uitleg vinden, mocht je nog twijfelen om de Jungle Avonturen Game Pack aan te schaffen, simsnippets. In het item staan diverse linkjes naar andere handige pagina’s waar je een hoop informatie uit kunt halen, ook handig als je vast mocht lopen.

+ Vakantie
+ Jungle
+ Prachtige omgevingen
+ Nieuwe voorwerpen
– Bottenstof (wat?! Speel de game maar!)
– Beestjes in de jungle
– Het niet openen van poorten!!!!!

LadyPatries

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.