Splatoon 2 is een populair spel waar je als teams tegen elkaar strijdt. Je hebt een speelveld en die moet je zoveel mogelijk in jouw kleur zien te verven. Je moet dus goed samenwerken om te zorgen dat je met het grootste territorium eindigt. Tegenwoordig zijn er competities waar je met je team kan strijden tegen andere teams. Er zijn online en offline gevechten geweest en twee teams hebben zich gekwalificeerd voor de finale! Op 31 maart 2018 gaat het Europees kampioenschap plaatsvinden op Polymanga in Zwitserland.

Het leuke is dat één van deze teams die de finale bereikt hebben een Nederlands team is! Team Polderlantis heeft zich tijdens de Dutch Comic Con Winter Edition 2017 geplaatst voor deze finale en zal dus Nederland vertegenwoordigen.

Naast het kampioenschap is er van alles te doen op Polymanga en komt er ook een virtueel concert. Lorelei en Mariana, van het in-game popidool duo Tentacool, zullen op het podium te zien zijn waar ze diverse nummers zullen zingen en hun beste dance moves laten zien. Dit zal ondersteund worden door een live-band!

Wij wensen het Nederlandse team in ieder geval heel veel succes en hopelijk halen ze de titel binnen!

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.