Alle Inktlingen klaar voor de aanval? Load your wapens and…GO! Aanstaande vrijdag (21-07-2017) komt Splatoon 2 uit voor de Nintendo Switch. En ook dit keer staan de Inktlingen gereed met hun geladen inktgeweren om hun terrein te beschermen. Dus kijk maar uit! Ik geef je vandaag een korte samenvatting van dit shooter spel en welke Amiibo’s ook gereleased worden aanstaande vrijdag.

Het is inmiddels twee jaar geleden dat de eerste Splatoon-game uitkwam voor de Nintendo Wii U. En het kreeg toen veel lovende recensies van bekende recensenten zoals IGN, Nintendo Life en Eurogamer. Dit was zeker te merken in de verkoopcijfers. In dezelfde week kwam dit spel in UK op de tweede plek als meest verkopende spel in een week na release. En in maart 2016 meldde Nintendo dat er al 1 miljoen stuks naar Europa zijn vervoerd. Nog een leuk feitje: het merk concludeerde in mei 2016 dat Splatoon een van de meest succesvolle game was voor de Wii U. Ik zeg: applaus.

Goed. Waar gaat het spel over? Als Inktling (jongen of meisje met inktvishaar) moet jij in een team van vier jouw terrein bevuilen met inkt van de vijanden Octarians (die weer geïnspireerd zijn op octopussen). Het team dat eindigt met het grootste territorium met jouw teamkleur wint. Kortom: je moet goed samenwerken en op het juiste moment in een inktvis veranderen om jouw tegenstanders te slim af te zijn.

Nintendo heeft de afgelopen twee jaar niet stilgestaan. Ze hebben nieuwe wapens, uitrusting (accessoires, schoenen en kleding) en locaties toegevoegd. En een nieuwe singelplayer-modus als je geen zin hebt om online te spelen. Bekijk het filmpje hieronder wat je alles moet weten over Splatoon 2.

Nintendo brengt een speciale editie van de Nintendo Switch-console uit ten eren van dit nieuwe game, die ook 21 juli 2017 verkrijgbaar is. De bundel bestaat uit het basisstation en houder om de controllers samen te voegen, bijbehorende kabels en beschermingskoordjes voor de Joy-Con’s en niet te vergeten: een downloadbare code voor Splatoon 2. Daarnaast is er ook een nieuwe Pro Controller in de stijl van Splatoon 2 beschikbaar met groene en roze grip.

Daarnaast komt er ook nieuwe Amiibo’s voor Splatoon 2 uit. Ben je nog niet zo bekend met Amiibo’s? Mijn collega JennyD heeft in het verleden een artikel geschreven over wat Amiibo’s zijn en wat je ermee kan doen. Het is leuk om haar artikel even te lezen. Zo krijg je een beter beeld van dit leuke accessoires voor de Nintendo 3DS, Nintendo Wii U en Nintendo Switch. Lees hier het artikel: Amiibo, waar zijn ze voor?

Twee Inktlingen, een meisje en jongen, en een Inktvis. Jouw personage verandert in deze vorm als je moet herladen of snel wilt verplaatsen. Deze nieuwe Amiibo’s zijn al gaaf om te verzamelen. Maar ik kan best begrijpen dat je deze wilt gebruiken in het spel. Wat voor unieke extra’s bieden deze accessoires? Als eerste kan je een speciale uitrusting krijgen waarmee je je tegenstanders kunt aftroeven. Punt 2: je kunt jouw combi uitrusting (kleding en wapens) opslaan op jouw Amiibo, zodat je voor de volgende keer sneller en gemakkelijker kan terugvinden en opnieuw kan gebruiken. En punt 3: foto’s maken en delen op social media via het album van de Nintendo Switch. En trouwens, heb je Amiibo’s van het eerste Splatoon-spel? Mooi zo, want deze zijn ook te gebruiken in Splatoon 2.

De game Splatoon 2, Nintendo Switch-bundel en Amiibo’s komen op 21 juli uit in de winkels. De game is ook als downloadversie verkrijgbaar in de Nintendo eShop, exclusief voor de Nintendo Switch.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.