Als je ons al een tijdje volgt, dan weet je dat we een paar dames hebben die ook voor Techgirl schrijven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een van die twee meteen begonnen te gillen toen we de kans kregen om de Lenovo Star Wars Jedi Challenges te reviewen. Zeker als diegene ook nog eens een extreem groot fan is van Star Wars. Maar, hoe bevalt deze vrij dure gadget?

Als je nadenkt over Star Wars in games, zeker in combinatie met virtual reality, dan kom je al heel snel uit bij iets met lightsaber gevechten. Dat heeft Lenovo heel goed begrepen. In Jedi Challenges krijg je steeds allemaal bekenden uit het Star Wars universum voor je, waarbij je met een soort plastic elektronische lightsaber in je handen in het rond moet slaan om ze allemaal uit de weg te ruimen.

 

Ja, dit is niet een spel dat je zo even makkelijk op de bank zit te spelen. Hoewel je de Jedi Challenge gewoon op je telefoon kunt downloaden uit de app store, heb je wel degelijk de extra’s nodig. Het pakket bestaat uit de speciale Mirage VR-bril van Lenovo, waarin je een telefoon kunt schuiven om de game te zien. Het mooie van die bril is dat het niet een dichte VR-bril is, dus je ziet gewoon alles om je heen nog, waardoor de Star Wars-personages als een soort hologrammen tonen.

Het ziet er geweldig uit, maar het is wel even een gedoe om het allemaal te installeren. Je hebt die lightsaber die van geweldig materiaal is gemaakt, met plastic en metaal en hij voelt lekker zwaar aan in de hand. Er zit een lichtje bovenop wat dan de laserstraal wordt in de game. Je moet wel zorgen dat alles is opgeladen, en ik heb best een tijdje gehannest met de telefoon en het kabeltje en hoe die dan in de VR-bril moest. Maar daarbij moet ik ook vermelden dat als je het eenmaal door hebt, het heel duidelijk is en je nooit meer dat gedoe hebt. Maar het is wel even een setup elke keer: heb ik de lightsaber, heb ik de telefoon, heb ik de bril, heb ik het kleine planeetje dat je op de grond legt zodat je niet je hele huis aan gort slaat? En: is alles opgeladen?

 

Toch is het allemaal wel de moeite waard. Het is echt heel tof om allerlei Star Wars-schurken voor je te hebben, je lightsaber te zwaaien om ze in stukken te hakken én je lightsaber op een handige manier vast te houden zodat je op je afkomende stralen kunt terugkaatsen naar de vijand. Heel verslavend is het. Ik heb het spel meegenomen naar mijn werk om met mijn collega’s te doen, en ik merkte dat iedereen het moeilijk vond de bril af te doen en aan de volgende persoon te geven. Het viel me toen ook op hoe intuïtief het spel werkt. Zelfs mensen die nog nooit VR op hadden, die begrepen heel goed wat de bedoeling was.

 

Ik heb zelfs mijn vader even laten spelen en ook hij vond het geweldig. Het is ook leuk om te kijken naar iemand die de bril op heeft. De een gaat als een gek in het rond zwaaien met die lightsaber, terwijl de ander een beetje casual blijft stilstaan. Ik werd op een gegeven moment verrast door een stormtrooper achter me, wat ik ook een heel fijne verrassing vond. Het is echt een game waarin je middenin de actie wordt gezet en alles om je heen vergeet, zelfs al kun je door de bril gewoon nog in de kamer kijken.

 

Het is ook geen VR-bril die je gezicht eruit laat zien als een aardappel, wat ik ook een grote plus vind. Het ziet er daardoor vooral heel stoer uit als je het speelt, met die lightsaber in je handen, die pose die de game je vraagt aan te nemen. Het is een heel compleet plaatje. En ik moet echt even benadrukken hoe vet die lightsaber is. Hij voelt heel echt aan, alsof er een beetje Force inzit. Zodra je hem in je handen hebt, ben je niet meer Laura, maar ben je Laura de Jedi Knight.

Zijn er ook nadelen? Helaas wel. Ik denk dat het grootste nadeel is dat dit wel heel veel gedoe is voor een game, en dat de game ook best eentonig is. Hoewel het wel heel erg tof is wat je doet, en ik het de rest van mijn leven zou willen doen als het mocht, is het wel steeds dezelfde handeling en dat kan door sommige mensen als wat herhalend aanvoelen. Het andere nadeel is dat het een erg dure set is, zonder dat duidelijk is wat je nog meer met die Mirage VR kan doen (wat natuurlijk wel heel veel moet zijn, want je kunt gewoon apps op je telefoon downloaden en die schuif je vervolgens in die bril).

 

Laura’s Oordeel

De Jedi Challenges zijn briljant. Je voelt je door de mooie lightsaber meteen een Star Wars personage, terwijl je helemaal gelukkig een zee aan Star Wars-schurken neermaait. Het is een geweldige set, maar het prijskaartje is iets minder geweldig. Echter denk ik dat dit nog een in ontwikkeling zijnde set is, waardoor de prijs waarschijnlijk over een tijdje wel wat omlaag zal gaan. Als je geld over hebt en van Star Wars houdt, dan is het zeker een must om deze laagdrempelige, intuitive Star Wars-ervaring in huis te halen.

+ Goede kwaliteit materiaal, toffe personages, zeer verslavend

– Wel wat repetitief, aan de dure kant, kost even tijd om op te zetten

 

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.