Het zijn de hebbedingen van deze eeuw: drones. Je kunt er geweldige filmbeelden mee maken, voor de leuk mee rondvliegen en misschien kun je er over een aantal jaar wel een pakje mee ophalen. Dat laatste zal nog even niet gebeuren, dus koop je een drone nu vooral voor hobby of als je professioneel fotografie of video doet. Maar waar moet je nou op letten bij een drone kopen?

Een drone kopen, dat doe je niet elke dag. Liggen ze in een elektronicawarenhuis, koop je zoiets op Marktplaats of moet je naar iemand die ze speciaal bouwt. Dat hangt er vanaf wat je wensen zijn. Op een site als Megagadgets kun je al een grappig klein dronetje kopen voor 20 euro, maar dat is er eentje waar je waarschijnlijk een paar keer geinig mee gaat vliegen, voordat je hem per ongeluk stuk vliegt tegen een boom of een hond hem uit de lucht grijpt als je even niet oplet.

Drone kopen

Wil je het toch iets professioneler aanpakken, dan kun je bij bijvoorbeeld Mediamarkt terecht voor een iets luxere, stevigere drone met meer opties. Voor 600 euro heb je een zeer goede drone die ook nog een camera bevat, voor 70 euro heb je een zeer simpel instapmodel waarin ook een camera zit. Het is aan jou waarvoor je de beelden wil gebruiken, om te bepalen welke drone het beste bij je past. Of het echt iets voor jou is, dat is natuurlijk persoonlijk, maar bedenk je goed wat je ermee wil. Wil je hier echt je hobby van maken, of denk je dat je na een paar keer vliegen wel uitgekeken bent op deze gadget?

Het is dan ook aan te raden eens in je vrienden/kennissen/volgers te vragen of er dronebezitters zijn, zodat je die kunt vragen naar tips voor een drone kopen, voor een vlieglesje en misschien mag je hun drone zelfs gewoon lenen of een paar keer goed uitproberen. Een drone is in ieder geval een kwetsbaar vliegapparaat dat met veel zorg moet worden bestuurd, want een ongeluk zit in elke hoek. Check dus ook even goed je verzekering voordat je tot aankoop overgaat.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.