Sprout is een vrolijk casual puzzel spel. Het is in een getekende stijl, een soort kleurplaat en het is zeer geschikt voor kinderen. Het spel is van Jeff Nusz en Mindful Mammoth. Het is in flash op websites, maar ook te downloaden via Steam.

Sprout is een spel waar je begint als een kokosnoot op een tropisch eiland en je grote droom is om ooit een eik te worden. Het is een kort puzzelspel waar je steeds een keuze moet maken wat voor soort plant/boom je zaailing wordt. Door in contact te komen met een nieuwe boom of plant is er kruisbestuiving en krijg je de volgende keer de optie om ook als deze boom of plant te groeien. Op basis van je keuze is er een oorzaak gevolg. Een kokosnoot of een zaadje van een paardenbloem reageren anders en door de juiste te kiezen kom je verder in de wereld. Je moet helemaal aan de overkant komen om kruisbestuiving mogelijk te maken met de eik. Door hier te komen moet je logisch nadenken en soms meerdere stappen ondernemen. Daarnaast moet je rekening houden met omgevingsfactoren, zoals de wind, schapen, de mens en vogels.

Het ziet er vrolijk uit en het is een leuke manier om kruisbestuiving uit te leggen, maar ook om logisch nadenken te leren. Voor volwassenen heb je de puzzels waarschijnlijk binnen een half uur wel uitgespeeld, ik vond het leuk om te spelen, maar ik denk dat het heel erg leerzaam kan zijn voor kinderen. Het spel is gratis, dus ik zou zeggen krui even met je kind achter de computer en geef het een kans!

Amber

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.