Alsof er deze maand nog niet genoeg in je mond gepropt zal worden als lekkernij en dan is het ook nog eens koekjes dag! Dus speciaal voor jullie een aantal zeer leuke koekjesvormen en het recept dat wij veelal gebruiken om koekjes te bakken!

Onlangs heb ik nog met mijn dochter koekjes gebakken, hoewel ik echt geen keukenprinses ben was dit best te doen. Eigenlijk kan iedereen het, mits je de tijd hebt, de juiste ingredi├źnten en eventueel nog wat leuke koekjesvormen! En over deze laatste wil ik het eens gaan hebben.

Er zijn zoveel soorten en maten koekjesvormen dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. In de winkels hoef ik al helemaal niet te gaan zoeken naar speciale geeky of gamer koekjesvormen dus heb ik het eens geprobeerd op Etsy, daar is pas echt veel keuze! Zo kwam ik bij een aantal shops terecht en wil ik deze koekjesvormen graag met jullie delen.

3dPrintworksShop

De creatieve geest achter de Etsy-shop 3dPrintWorkShop is Barbara Thorndyke uit Springfield. Omdat het printen van deze 3D koekjes natuurlijk erg cool is, is het wel een dure hobby. Om deze hobby nog een beetje betaalbaar te houden heeft ze besloten deze ook te verkopen. Fijn om te weten is dat deze koekjesvormen ook in de vaatwasser kunnen.


Live Long & Prosper


Splatoon


Harry Potter House Banner

RochairCookieCutters

Met een heel assortiment aan koekjesvormen loopt het water al bijna in je mond bij het bekijken van de shop van RochairCookieCutters. De shop word gerund in de kostbare vrije tijd van de creatievelingen achter de koekjesvormen. Naast dat ze werken en koekjesvormen maken zijn ze ook nog wel te porren voor een leuke game.


Controller


Emoji


Ghost

CookiesNerd

Als laatste laat ik jullie kennis maken met CookiesNerd. De Etsy-shop van Manuela Silva uit Portugal. Omdat ze dol is op koekjes bakken en al diverse vormpjes had aangeschaft begon zij ze zelf te maken. Omdat vrienden en bekenden vroegen waar ze deze vandaan had, is Manuela ze gaan verkopen via Etsy. Via Etsy kom je in haar shop heel erg veel diverse geeky en gamer koekjesvormen tegen, allemaal verdeeld in categorie├źn als Pokemon, Super Mario & Sonic, Super Heroes en nog gigantisch veel meer. Een aantal kan je hieronder bewonderen.


Sonic


Boo uit Super Mario-series


Peach


Mushroom


Pikachu


Eevee

Koekjes Recept

Het recept dat wij gebruikt hebben (heb je nog een ander/gezonder/beter/lekkerder recept, deel het even in de reactie!):

300 gr bloem
150 gr boter
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren

Als je alles door elkaar hebt gemikt en hebt gekneed tot een mooie bal moet deze een uur in de koelkast liggen om er daarna koekjes van te bakken. De oven kan je voorverwarmen op 170 graden, maar blijf er wel bij ze zullen waarschijnlijk in een kleine 10 minuten al op kleur zijn. Ik had de oven voor de zekerheid op 150 graden gezet en elke 5 minuten gingen we kijken. Na 15 minuten waren ze klaar, hoewel dat ook per oven weer kan verschillen!

Mocht je jouw koekjes nog een mooi printje mee willen geven? Neem dan nog even een kijkje in de Etsy shop van DoughRoller die diverse deegrollers verkoopt met een kek printje!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.