Eind vorige eeuw begon het, in het jaar 1999 kreeg ik een PlayStation 1. Het was een complete set met drie games. Gran Turismo, Disney- Tarzan en Final Fantasy VIII. Mijn PlayStation 1 was aangesloten op de tv die ik boven op mijn kamer had. Dus ik kon gamen wanneer ik wilde. Mijn passie voor gamen was geboren.

In het eerste weekend dat ik mijn PS1 had begon het gamen meteen. Ik stopte de eerste schijf van Final Fantasy VIII in mijn PlayStation 1 en zette het apparaat aan. Ik kreeg het PlayStation logo in beeld en al snel kon ik kiezen voor new game. De game intro begon en ik was zwaar onder de indruk van deze intro, toen hadden we nog geen Dvd’s en ik had nog nooit eerder een game gezien die filmpjes of cutscenes hebben. Dit was naar mijn idee gamen op een heel ander niveau, dit was niet zo als een gewoon platformspel. Niet alleen is mijn liefde voor de PlayStation als console ontstaan en ben ik niet alleen fan geworden van Final Fantasy maar ik ook de liefde voor RPG gaming geboren.

Nadat het spel was geladen was kon ik beginnen met gamen, ik moest een naam kiezen en koos ervoor geen andere naam te kiezen. Ik kies 9/10 keer geen andere namen omdat ik het leuker vind om de game zo origineel mogelijk wil spelen. Ik werd al snel meegevoerd in de game en voordat ik het wist moest ik mijn team van twee gevechtsklaar maken. The game has begun… Ik heb wel tientallen uren gegamed, in een speed run is het in 8 uur uit te spelen maar ik genoot van alle side quests. Chocobo’s vangen en vliegen in de Ragnarok vind ik leuk om te doen en de soundtracks zijn ook zeker niet onaangenaam.

Ik had de beste wapens, alle kaarten en alle GF’s. Ook met gamen ben ik nog perfectionistisch en ik moet en zal de perfecte game spelen. Ik speel deze game nog steeds omdat ik een echte Final Fantasy VIII fan ben. Wat ik bijzonder vind aan deze game is dat er zo veel verschillende elementen in zitten. De kaart game vind ik super leuk om te spelen. Stiekem ben ik fan van astrologie dus toen ik in the tomb from the unknown King terecht kwam wist ik wat mij te wachten stond. Petje af voor de makers van Final Fantasy VIII!

P.S. Ik speel het spel alleen niet meer op mijn PlayStation1 maar op mijn Limited Pink Edition PlayStation 2.

 

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.