Adventskalenders worden steeds populairder en gekker. Vroeger kreeg ik altijd zo’n kalender dat je in december tot de kerst elke dag een chocolaatje uit een vakje haalde. Deze bestaan nu natuurlijk nog steeds met chocolade of andere snoepjes, maar er zijn veel meer opties. Zo heb je Adventskalenders voor make-up of andere verzorgingsproducten, maar je hebt ze ook met game en geek spulletjes! Ze zijn wat duurder dan de snoep kalenders, maar je krijgt dan ook echt elke dag een blijvend cadeautje.

Vind jij het nou heel erg leuk om zelf een adventskalender te hebben of voor je kinderen, maar wil je niet dat de beloning snoep of chocolade is? Dan zijn er hele leuke alternatieven. Ik heb er een aantal op een rijtje gezet, zodat jij of je kinderen in december ook iets leuks kan vinden achter de deurtjes.

LEGO Star Wars Adventskalender (Vanaf 6 jaar)

Bij deze Adventskalender zit achter de deurtjes een wereld vol Star Wars minifiguren, ruimteschepen, voertuigen en nog veel meer. Als alle vakjes open zijn dan kun je avonturen beleven met alle figuurtjes, dus hebben de kinderen, of volwassenen, meteen iets te doen met de kerst. Hij is te koop bij bol.com voor €31,99.

LEGO City Adventskalender (vanaf 5 jaar)

Met deze Adventskalender kun je dag bij dag je LEGO collectie uitbreiden met kerst items. Zo kun je bijvoorbeeld de kerstman vinden of een gezellige open haard of een trein. Elke dag vind je weer iets nieuws. Deze kalender is te koop bij bol.com voor €23.

LEGO Friends Adventskalender (vanaf 5 jaar)

Deze LEGO kalender is iets meer toegespitst op meiden en de onderdelen passen bij de Friends lijn. In deze adventskalender zijn veel schattige huisdieren te vinden en kun je, je eigen kersttafereel maken. Daarnaast is Stephanie te vinden met haar sneeuwscooter. Te koop bij bol.com voor €19,99.

Star Wars VIII

Ook volwassenen vinden Star Wars natuurlijk erg leuk en dan kan LEGO misschien iets te kinderachtig zijn, maar er is nog een Star Wars Adventskalender! In deze Adventskalender kun je sleutelhangers, mini puzzels, stickers, potlooddoppen enzovoorts vinden en is leuk voor kinderen of voor de verzamelaar. Deze adventskalender is te koop bij bol.com voor €38,75

Minions

Wie houdt er nou niet van die gezellige gele wezentjes die ons altijd aan het lachen maken? Is je kind een fan dan is deze adventskalender echt perfect. Je vind achter de deurtjes mini minions, armbandjes, sleutelhangers, stickers en schoolbenodigdheden. Deze is aan te schaffen bij bol.com voor €38,75

Dragons

Is je kind meer fan van draken dan Star Wars of minions? Geen probleem ook daar is een adventskalender voor. Deze kalender komt qua inhoud op hetzelfde neer als de Star Wars VIII en de Minions adventskalender, maar dan in het thema van draken! Het voordeel is dat als je meerdere kinderen hebt ze toch een andere kalender kunnen krijgen, maar ze ongeveer hetzelfde krijgen, dus geen ruzie!
Ook deze koop je bij bol.com voor €26,99

Conrad Retro Games Adventskalender (vanaf 14 jaar)

Dit is de gaming adventskalender, want je bouwt je eigen console! Elke dag krijg je er een onderdeel bij en dan kun je met de kerst de console afmaken en gezellig met zijn allen mee spelen. Dit is een kalender waar je dus aan de slag gaat met elektronica en meer een activiteit voor de hele familie, omdat papa, mama, opa of oma’s mee kunnen helpen met het in elkaar zetten. Deze adventskalender is te koop bij Conrad voor €19,95.

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke adventskalenders te vinden, maar ik hoop dat ik zo een beetje inspiratie heb opgedaan voor jullie en dat iedereen in december elke dag een cadeautje kan ontdekken.

Bewaren

Bewaren

Written by

Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!