De eerste Nederlandse locatie om competitief games te spelen is geopend op 12 oktober in Alphen aan de Rijn. Zoals jullie al in onze eSports artikelen hebben kunnen lezen, is eSports enorm aan het groeien internationaal. Deze eSports arena sluit aan op de trend die we zien.

Wij hadden in Nederland geen gespecialiseerde locatie, er zijn natuurlijk LAN party’s, maar dat is maar voor een weekend. Verder hebben we nog steeds game cafés, maar die zijn vaak redelijk klein en duur.

In de eSports Game Arena kun je op dit moment gratis gamen en hij is zeven dagen per week open. Daarnaast worden de Hearthstone kwalificaties voor WESG gehouden in de arena, wat erg leuk is om naar te komen kijken. Vaak gebeurt dit achter gesloten deuren en kun je het alleen op twitch volgen, maar nu zou je dus naar de arena toe kunnen gaan om te kijken in de eSportsbar.

Je kunt bij de eSports Game Arena andere eSports fans ontmoeten en het is een veilige plek waar jongeren op een verantwoorde manier met gamen bezig kunnen zijn en tegelijk ook kunnen socializen. De eSports Game Arena is te vergelijken met een sportclub voor gamers en heeft een podium, een studio voor online content, een eSportsbar en natuurlijk consoles en PC’s. Het is de bedoeling dat er evenementen voor gamers georganiseerd worden en dat er topteams tegen elkaar gaan strijden op het podium. De bar is om te socializen en daar kun je elke eSports wedstrijd bekijken. De locatie is vijf minuten van het treinstation, dus goed te bereiken.

Ik ben heel erg benieuwd hoe het eruit ziet en wat voor evenementen ze gaan organiseren in de toekomst. Ik houd jullie op de hoogte en ben van plan zelf ook een keer een kijkje te nemen met Patricia. Wij hebben samen nog wel in gamecafés gespeeld tegen anderen dus het is leuk om te zien hoe ver we gekomen zijn nu met gamen in Nederland.

Bewaren

Bewaren

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.