Een van de games van de afgelopen tijd die me het meest zijn bijgebleven en het meest aan het denken hebben gezet, dat is Life is Strange. De episodische gamevertelling van Dontnod maakte meteen al indruk door het feit dat het om een vrouwelijk hoofdpersonage gaat, maar ik had niet durven dromen dat de game zelf zo hard zou binnenkomen. De sfeer, de soundtrack, de onderwerpen, de heftige keuzes: ze doen er alles aan om je helemaal mee te zuigen in die vertelling over dat vreemde stadje Arcadia Bay. En er komt dus meer van!

Later deze maand krijgen we namelijk Before the Storm, een prequel op Life is Strange die gemaakt is door Deck Nine. Het verhaal van Chloe wordt hierin verteld, dus we beleven het avontuur (of eigenlijk de tijd voor het avontuur) vanuit een heel ander perspectief. In plaats van tijdreizen, wat natuurlijk een gave was die alleen Max had, kan Chloe backtalken, wat betekent dat je haar kunt helpen uit situaties door bijdehand te doen. Tenminste, zo klinkt het. Hoe dan ook wordt dit ongetwijfeld weer een emotionele rollercoaster, en daar heb ik heel veel zin in!

We moeten er nog wel heel lang op wachten: 31 augustus komt de eerste episode pas uit.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.