Zet een rustig, kalmerende woestijn muziekje op. Doe je ogen dicht. En beeld je in dat jij de eigenaar bent van een oase. Jij bepaalt dit bloeiende plek waar iedereen kan wonen en werken. Klinkt goed toch? Alleen, in werkelijkheid, moet jij even iets meer doen in de Nintendo 3DS-game Ever Oasis.

Lang geleden overheerste een diepe duisternis over het woestijn Vistrahda. Chaos is de duistere macht die ieder levend wezen probeerde te verzwelgen. Om de inwoners van dit onheil te beschermen werd er een beschermende oase gecreëerd. Echter dook al snel een monster op dat dood en verderf zaaide. Jouw doel: Dit zien tegen te houden en de oase weer leefbaar maken.

Vorig jaar werd dit game al op de E3 aangekondigd. Eindelijk komt dit spel deze maand uit. Ever Oasis is een mix van avontuur en RPG-game. Jouw personage (aan het begin van het spel kan je kiezen voor een mannelijk of vrouwelijk personage) stamt af die de onheil heeft overleefd. Hij is de uitverkorene om de oase een nieuw leven in te brengen. Hoe doen we dat? Jouw personage is de uitverkorene Zaailing. Zaailingen zijn vredige wezentjes, en wellicht jouw toekomstige inwoners, die in het bezit zijn van zogenoemde zaadjes. Oftewel grondstoffen die jouw oase nodig heeft om te groeien. Elke bezoeker heeft wel iets bij zich die kan bijdragen aan de groei. Wel knap trouwens dat er geen water in de woestijn is. Maar toch lijken ze te groeien in deze moeilijke omstandigheden.

Hoe meer winkels je bouwt (in dit spel uit de grond laat schieten) en bevoorraad met goederen, kan je nog meer bezoekers naar de oase trekken en deze verder uitbreiden. Maakt niet uit wat voor winkels het zijn, het is de personages taak om de materialen en voorraden te beheren en ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt. En als alles goed gaat, gaat het niveau van de winkels omhoog en verdien je dauwdruppels. Dit is een betaalmiddel in het spel en van dit kan je nog meer winkels bouwen.
Hoe welvarende je oase is, hoe aantrekkelijker jouw oase wordt voor avonturiers en voorbijgangers. En door de sterke groei, wordt jouw personage ook sterker als je naar buiten loopt…

Ever Oasis
Bron: www.nintendo.nl

Naar buiten loopt? Ja, je moet ook jouw woestijn wereld Vistrahda verkennen. Want naast Zaailingen heb je natuurlijk ook materialen nodig en moet je bondgenoten vinden om dungeons vol met puzzels op te lossen. Dus dit erbarmelijke gebied moet weer aantrekkelijk worden die door Chaos is veroorzaakt.
Ieder heeft zijn of haar eigen krachten. Jouw personage beschikt over sterke windmagie. Helaas zijn er vijanden die er bestand zijn tegen jouw magie. En zijn er allerlei andere situaties waar jouw held niet verder kan zonder de hulp van bondgenoten. Dus ontmoet tijdens jouw reis nieuwe bondgenoten die elk zijn eigen krachten heeft om mysterieuze dungeons te trotseren. Of zelfs, als je in de nacht door het woestijn loopt, gevaarlijke vijanden neer te halen. Dus kijk goed uit en ga nooit alleen op pad in de nacht.

Van gevonden materialen in de woestijn of dungeons, kan je je oase en team sterker maken. Maak nieuwe wapens of kleding van kostbare materialen, waardoor de eigenschappen van jouw bondgenoten verbeteren en te beschermen. En heeft jouw personage geen zin om mee te gaan op expeditie? Geen probleem, stuur jouw team op verkenning en wie weet brengen ze wat mee.

Het klinkt als een soort Tycoon-game. Misschien is dat ook wel een beetje zo, maar de focus ligt niet daarop. Het is echt een RPG-game. Ik vind het leuk dat je ook de oase nieuw leven geeft in plaats van alleen dungeons te verkennen. Dat geeft het spel meer afwisseling. Maar houdt er rekening mee dat jouw doel is om de oase te versterken en angst die Chaos heeft achter gelaten te verdrijven. Om dit te doen moet jouw personage op missies gaan alleen of samen met geselecteerde team om vijanden van Chaos neer te halen en/of materialen te vinden. Dus er zit ook een vleugje strategie in. Je moet strategische keuzes maken welk wapen(s) je meeneemt op missies en welke speciale kracht tegen je vijand gaat gebruiken. Alles voor een beter leven in Vistrahda. 

Ever Oasis komt op 23 juni uit in de winkels en als downloadversie in de Nintendo eShop, exclusief voor de Nintendo 3DS.

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.