Als je een nieuwe computer moet kopen, dan is dat meestal omdat je oude PC veel te langzaam is geworden. De meeste mensen hebben het wat makkelijker bij het kopen van een PC, omdat ze vooral op zoek zijn naar PC-basisbehoeften als een internetbrowser, e-mailprogramma en tekstverwerker. En natuurlijk wat ruimte om foto’s op te slaan. Als gamer is er echter wat meer nodig: je PC moet grafisch geweldig presteren. Waar moet je nog meer op letten bij het aanschaffen van een computer? Female-Gamers helpt! 

Grafische kracht
Om fantastische beelden te vertonen moet een computer snel rekenen, vandaar dat de grafische kaart beter zo modern mogelijk moet zijn met een excellente processor, want voor je het weet loop je alweer achter. Het is bovendien handig om voor een PC-kastindeling te kiezen waarbij het vervangen van een grafische kaart geen drama hoeft te zijn. Let wel op, een grafische kaart is niet goedkoop. Je kunt er al gauw honderden zo niet duizenden euro’s insteken.

Een goed beeldscherm

Een computer kopen kost tijd en onderzoek: er zijn veel dingen om aan te denken, zeker omdat ze allemaal invloed op elkaar hebben. Naast een goede grafische kaart moet je er namelijk ook een mooi beeldscherm bij kopen om al dat moois te kunnen zien. De resolutie van je beeldscherm bepaalt bovendien hoeveel geheugen de grafische kaart moet bevatten. Check ook de gamespecs van de spellen die je wil spelen en welke grafische kracht hier wordt gevraagd. Hoe groter de monitor, hoe groter de uitdaging voor je grafische kaart. Bij een monitor van 20 inch volstaat een kaart van 512MB geheugen, maar ga je groter dan heb je al gauw een kaart van 1 of 2 gig nodig.


Opslagruimte

Je zou denken dat het geheugen van de pc vooral groot moet zijn, maar als je een zeer aan ruimte hebt zonder dat de computer daar snel mee kan rekenen, dan kom je alsnog bedrogen uit. Wat je je ook moet afvragen is of je iemand bent die de PC graag vol laat staan met games: installeer je steeds meer en meer games, of vind je het geen probleem dingen te verwijderen? In dat laatste geval heb je minder opslagruimte nodig, dus dat is een goedkopere optie. 

Voeding
Vastlopers in games zijn vaak te wijten aan de voeding. De voeding zorgt ervoor dat de PC een optimale hoeveelheid stroom krijgt waardoor hij de gevraagde prestaties kan leveren. Je voeding moet van goede kwaliteit zijn om games te kunnen draaien: immers vragen deze soms meer en soms minder. Spendeer hier dus ook wat extra aan, zodat je al je mooie andere onderdelen zo effectief mogelijk kunt gebruiken.

Processor
Qua processor hebben games vaak veel cores nodig. De processor (CPU) zorgt ervoor dat er snel kan worden “nagedacht”. De kloksnelheid moet hoog zijn. Ga voor een moderne, nieuwe processor die toekomstbestendig is. Een Intel Core i5 of i7 bijvoorbeeld. Een ander veelgebruikt merk van processoren is AMD, zoals AMD Athlon.

Tot slot hoef je voor een game computer echt niet heel ingewikkelde zoektochten te houden en allerlei losse onderdelen zelf in elkaar te puzzelen. Je kunt vaak winkels inschakelen om je PC voor je in elkaar te zetten, zoals Mediamarkt. Wees echter niet bang: het is niet een klus die je absoluut niet zelf kunt: check YouTube-video’s en handleidingen van de onderdelen en je komt verder dan je denkt!

Er is veel om aan te denken bij een computer kopen, maar hopelijk heb je er plezier in: hoewel het natuurlijk gaat om dat doel van prachtige games te kunnen spelen, is het tof om je mogelijkheden te bekijken en goed overwogen keuzes te maken voor een lang en gelukkig pc-gameleven.

JennyD

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

2 Comments on “Computer kopen? Als gamer moet je hierop letten”

  1. Qua graphics kaart zou ik zelfs zeggen dat 2 of 4gb niet eens zo gek is. Voor je computer zelf is 4gb of 8 gb memory wel handig. Qua opslag zou ik gaan voor iets hybride. Een 240gb of 512gb ssd storage en 2tb normale storage. Probeer dan zoveel mogelijk de zwaardere games op die ssd te zetten en de goedkopere op de normale schijf. De processor moet wel een latere generatie i5 of i7 zijn.
    De voeding van je pc moet wel een zwaardere zijn om alles goed en stabiel van prik te voorzien.

    Ik denk dat de graphics kaart het meest belangrijke in het lijstje is voor het stotter vrij met hoge settings een game te kunnen spelen.

  2. Mijn gamepc komt bij gamepc.nl vandaan. Je kan daar al kant en klare gamepc’s kopen, of zelf samenstellen. Ze geven ook goed advies als je er niet zo heel veel verstand van hebt 👍🏼😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.