Hoewel de populairste gamers op YouTube mannen zijn, is het voor jullie ongetwijfeld geen nieuws dat er ook vrouwen zijn die een veelbekeken game-kanaal hebben. Het zijn er zelfs veel; zo veel dat we ze lang niet allemaal in één artikel kunnen noemen. Daarom hebben we een paar kanalen voor je geselecteerd die net even anders zijn dan de rest.

PushingUpRoses

Wie van een goede portie nostalgie houdt, kan op het kanaal PushingUpRoses zijn hart ophalen. Sarah Wilson, de vrouw achter dit kanaal, speelt graag spellen uit de oude doos en publiceert hier reviews en informatieve video’s over. Op haar kanaal komen echter ook modernere spellen aan bod en ze bespreekt bovendien, op een ludieke manier, algemene thema’s rondom gamen. Zo plaatste ze onlangs nog een video over de rol die eten speelt in videogames. Een ander feitje over deze youtuber: ze houdt zich graag bezig met schilderen en verkoopt haar creaties op Etsy.

Wild Hungarian

Beata Jambik onderscheidt zich vooral van andere gamende YouTube-vrouwen door het spel waar ze zich op richt: poker. Onder de naam Wild Hungarian plaatst de Hongaarse regelmatig video’s waarin ze laat zien hoe ze dit spel online speelt. Haar video’s verschijnen zowel op Twitch als op YouTube. Sinds oktober 2016 wordt de Hongaarse gesponsord door PartyPoker: één van de grootste aanbieders van online poker en onderdeel van hetzelfde netwerk als onder andere bwin. Succesvol is ze dus zeker; en dat terwijl ze pas in 2015 is begonnen met het pokerspel.

Fangs

Jesse Fangs, de vrouw achter het YouTube-kanaal Fangs, wordt wel ‘the queen of FIFA’ genoemd. Ze creëert dan ook voornamelijk video’s die met dit spel te maken hebben. Jesse maakt echter ook video’s over andere games, zoals Grand Theft Auto, Minecraft, en Call of Duty. Bovendien publiceert ze vlogs en andere persoonlijke video’s en heeft ze samen met haar man nog een apart kanaal. Jesse begon in 2012 met het maken van YouTube-video’s en heeft op Fang inmiddels bijna 1,4 miljoen abonnees. Ook op Twitch is ze actief.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.