Fiscalisten vind ik overal het algemeen toch best grijze mensen. Saaie muizen die vrijwel nooit iets boeiends te vertellen hebben. Ikzelf ben ook een fiscalist in opleiding. Wat dit inhoudt is dat ik 24/7 (overdreven natuurlijk) bezig ben met belastingen. Een combinatie van economie en recht, een prachtcombinatie zogezegd. Dit betekent ook dat ik het merendeel van mijn medestudenten, indien ik zo iemand ben die mensen in hokjes plaatst, zou plaatjes onder de categorie: kakkers. Mensen met gel in hun haar, jongens met bloezen, meisjes met knotjes en nette kleren.

Ik kom wel eens met een van mijn Mario shirts naar college. Dan val ik al op.

Ik wil dat u een beeld hebt van het soort mens dat hier rondspookt. Verder ben ik actief lid bij de Fiscalisten vereniging van Tilburg. De mensen zijn niet onaardig, maar vast niet zulke mensen zoals jij en ik.

‘Wat zijn je hobby’s?’
‘De laatste tijd Magic the Gathering’
‘Is dat een film?’

– Waargebeurd, 2015.

Vorig jaar is er in Tilburg een E-Sports studentenvereniging opgericht. Link is de naam. Enkele weken geleden heb ik me hier impulsief bij aangemeld. De laatste tijd heb ik niet veel tijd om te gamen, maar het leek me leuk om met mensen op te trekken die daar ook van houden (en wel tijd voor hebben). Gisteren ben ik voor het eerst, in mijn eentje weliswaar, naar een van de evenementen geweest. Een Mario Kart tournament.

En ik voelde mij meteen welkom. Ik weet zeker als ik hier mijn Mario shirt aan had gehad, ik zeker niet opviel. “DUS JIJ BENT DE GARNALENVROUW?!”, en mijn avond was compleet.

Met vreugde fietste ik, na nog een uur of 3 aan mijn scriptie gezeten te hebben (over de ficties in de eigenwoningregeling in de Nederlandse Inkomstenbelasting 2001, heel interessant), naar huis. Voldaan, tevreden. Vooral blij dat ik eindelijk ‘mijn soort student’ gevonden had.

About xKatara

Kaas heeft mijn leven overgenomen.

View all posts by xKatara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.