“Het Feest Der Nerds”, en dat was het oprecht. Mijn vrijer en ik hadden besloten een blik te werpen op de situatie binnen het ‘cafĂ©’. De grote stad Utrecht bood ons die avond veel meer dan slechts een feest met 8-bit muziek, echter wij besloten er toch nog maar heen te gaan. “Als het leuk is, misschien kunnen we dan langer blijven dan een kwartiertje”, we knikten beiden.

Ik kreeg een stempel op mijn rechterhand en bedankte de man achter de toonbank hartelijk, ik was quasi vrolijk en vooral benieuwd naar wat ik daarbinnen aan zou treffen. Ik lieg niet; het overtrof alles wat ik ervan verwacht had. Een minuut lang heb ik om me heen gekeken, er hingen een aantal grote beeldschermen bij het podium waar ook de DJ te vinden was. Blokjes en andere gekleurde trippy beeldmateriaal verschenen op de schermen, en het bezorgde me een wazig gevoel. Het aantal bliepjes en gare geluiden was ontelbaar geworden, binnen slechts enkele seconden. En man, man, man, het publiek: ALLEEN MAAR NERDS. Ik hoop dat u dit niet opvat als een belediging, het viel natuurlijk ook wel te verwachten van een feest met slechts ‘gameboy-muziek’.

We knikten beiden. ‘Laten we blijven, ga je mee je jas ophangen?’ En het was een mooie nacht mensen. Een mooie nacht. Het was een prachtig gezicht dat ook mensen, die hoogstwaarschijnlijk tot op zekere hoogte, vrijwel altijd een teruggetrokken houding hebben, als het aankomt op activiteiten zoals deze, he-le-maal los konden gaan. Een meisje in een pikachu-pak, jongens met nerderige teksten op hun shirt. Ze waren allemaal aanwezig.

Ik heb genoten. Eindbaas, want BAAS was het zeker!

About xKatara

Kaas heeft mijn leven overgenomen.

View all posts by xKatara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.