Na het installeren van Metroid Prime Federation Force op mijn 3DS moest ik het even verwerken dat ik een shooter zou spelen op mijn handheld. Normaal speel ik shooters alleen op de PC want op consoles werkt het bij mij gewoon niet goed. Uiteindelijk ben ik positief verrast en ga ik verder waar Samus Aran jaren geleden een eind aan heeft gemaakt.

img_metroid_prime_federation_force_04Samus Aran, legendarische premiejager, heeft in het verleden de Aurora Unit 313 uitgeschakeld en de kop ingedrukt van verder gevaar. Maar het heelal blijkt nog niet veilig te zijn als er een oude vijand zijn neus laat zien. Ik sluit me aan bij de Federation Force en mijn training kan beginnen.

Gelukkig is er een training!! Zonder deze tutorial zou ik als een kip zonder kop op alle knoppen drukken en met geluk een actie voor elkaar krijgen. Het verbaast me dus ook hoe makkelijk je in de game kan sturen en schieten. Ik ben wel erg sloom waardoor bepaalde uitleg overnieuw moet maar deze extra training heb ik gewoon nodig om de ruimte piraten uit te schakelen.

img_metroid_prime_federation_force_02

Na de training ga ik op missie. Het is een kwestie van lopen, goed om je heen kijken, wat puzzels oplossen en vijanden neerknallen. Dat laatste is soms ook nog wel lastig, misschien omdat het niet echt mijn ding is op de 3DS of omdat het gewoon zoveel creepy monsters zijn dat het te overweldigend is. Hoe dan ook, het blijft zeer uitdagend.

img_metroid_prime_federation_force_01

Omdat het allemaal in de virtuele ruimte afspeelt loop je niet als een soldaat in je legeroutfit rond, je zit in een ‘Mech’, een soort robot die je kan besturen. Deze is voorzien van de nodige wapenuitrusting waarbij je in de diverse levels nieuwe bommen aan je arsenaal toe kan voegen. Veelal kies je voor je vertrekt van welke MOD’s je gebruik wilt maken.

img_metroid_prime_federation_force_03

Je moet ook tactisch spelen, zeker als er een eindbaas op je pad komt. Wat leuk is, maar ik niet heb kunnen proberen, is dat je het met meerdere personen kunt spelen. Zo kun je samen met je vrienden op missie en overleggen wat te doen. Je kan elkaar helpen als er iemand op de grond ligt het level eindigt pas als iedereen is uitgeschakeld. Ben je even klaar met het spelen van de campagne? Dan kan je Blast Ball spelen! Een toekomstige 3 vs. 3 voetbalspel zeg maar.

review_cijfer_7.2Uiteindelijk ben ik positief verrast door de game. Ik had niet verwacht dat de besturing, na de nodige tutorials, eigenlijk best makkelijk zouden zijn. Het op missie gaan, van te voren kiezen welke MOD’s je wilt gebruiken is allemaal leuk bedacht. Het ziet er mooi uit, veelal oogt het wat simpel, maar wacht maar tot er special effects aan te pas komen. Ik heb de multiplayer opties niet gespeeld en helaas de game alweer moeten verwijderen omdat ik ruimte moest maken voor een nieuwe game op mijn 3DS. Een nieuwe SD-kaart is in bestelling zodra ik er snel weer mee verder kan. Als dit jouw genre is, dan moet je deze game echt in je collectie zien te krijgen.

+ Verrast door de makkelijke manier van besturen
+ Je in de voetsporen treedt van Samus Aran
– De vele blokken die nodig zijn om de game te installeren

Kopen als je, overal en nergens het toekomstige heelal wilt beschermen.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.