Mijn lieve bonus zusje was een tijdje geleden bij ons komen logeren. Ze had een nieuwe hobby, het maken van kettingen. In het verleden heb ik dit ook gemaakt en heb alles nog liggen, dus kon ik haar als inspiratie gebruiken om een leuke (in dit geval) Mushroom game-ketting zelf te maken.

Vorige week had ik ook al iets met Mushrooms geplaatst, je zou haast denken dat ik zelf mushrooms zou gebruiken, maar dat is dus niet zo. Gewoon toeval!

Om deze ketting te maken heb je het volgende nodig:
– kleine kralen
– ijzerdraad (voor kettingen)
– sluiting setje
– knijpkralen
– ringetjes
– bedel(s)
– kniptang
– knijptang

img_diy_ketting_mushroom_kralendoos
Dit doosje kralen heb ik eens bij de Action gekocht. Er zitten erg kleine en iets grotere kraaltjes in, met de iets grotere gaan we de ketting maken. Je kan zelf kiezen welke kleuren je wilt gebruiken.

img_diy_ketting_mushroom_knijpkraal_ijzerdraad
Handig is wel om even te meten hoe lang je ketting moet gaan worden. Geen enkele nek is even groot. Iedereen rijgt kralen op een eigen manier. Je kan het ijzerdraad aan het wieltje laten zitten en dan gaan rijgen.

img_diy_ketting_mushroom_sluiting
Maar je kan ook alvast een ringetje aan je ijzerdraadje maken. Je neemt een ijzerdraadje, je doet de knijpkraal erom en dan het ringetje erbij. Het uiteinde van je ijzerdraad schuif je bij de knijpkraal in en knijpt deze dicht.

img_diy_ketting_mushroom_sluiting2
Als je jouw ketting hebt vol hebt gehangen met kralen kan de sluiting eraan. Dit gaat op dezelfde wijze als het sluitingsringetje in de vorige stap.

img_diy_ketting_mushroom
Uiteindelijk hand je in het midden van de ketting met een ringetje jouw bedel. Je hebt zoveel verschillende bedels dat je bijna voor elke game wel een aparte ketting kan maken.

Ga jij het proberen te maken?

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.